I/9 Drietoma (CZ) - Bánovce n/B - Prievidza - Žiar n/H

…mali to urobit na Harabina…tiez nepotreboval papiere, ked sa mu sam zbural dom :slight_smile:

sumár z článku https://mytrencin.sme.sk/c/23346399/rekonstrukcia-panelky-pri-trencine-sa-opat-predlzi-nedokoncia-ju-ani-tento-ani-buduci-rok.html?ref=av-center (článok som dal aj do Monitoringu tlače)

• mosty najskôr v roku 2026
  • kruháč pri TN by mal byť hotový do konca Júla, čiže cca o mesiac
  • okrem mostov by malo byť hotovo do konca tohto roku.

Inak od MN. Lehoty až po budúci kruháč je už asi mesiac potiahnutá súvislá vrstva asfaltu, takže už nie je cítiť spoje čo tam boli predtým. Nečakal som to, ale teší ma to.

Kruhový objazd pri Trenčíne je už v prevádzke (resp. v utorok večer už bol).

“Poškodené mosty na panelke chcú zbúrať do zimy. S demoláciou začnú ešte v septembri”
mytrencin.sme.sk/c/23382921/pos … embri.html

“Neďaleko Trenčína začali búrať most”
aktuality.sk/clanok/HAgsWhQ … 2LgnHAjhHw

Ak odmyslíme, že uvedený úsek cesty bol súčasťou stavby “Trenčín - Most”, ktorý ukončil Strabag pred cca desiatimi rokmi, ale nakoniec tieto úseky sa nezrealizovali (most bol drahší ako mal byť), tak dnešný stav je znova kombinácia neschopného dodávateľa s tým istým neschopným investorom ktorý to mal pred desiatimi rokmi pod palcom…

Tak prvý most dole, kruháč aj s asfaltom hotový aj pokresleny.
Teraz robia základy pre protihlukovu stenu predpokladám..

Tak už ho strelili, koľko budeme čakať na nový resp.nové? youtube.com/watch?v=fjAGPUs4CMc

tak oba mosty už komplet dole, ak to stihnú za toho 1,5 roka sprejazdniť už aj to bude úspech pri tejto tragédií tvnoviny.sk/domace/clanok/95301 … riet-trasu

Nevie niekto čo sa tam deje?

Priprava docasneho premostenia cez Biskupicky kanal Vahu.

5 lajky

Vystavba premostenia cez Vah.

5 lajky

Akú šírku budú mať tieto dva mosty?

Tato “rekonstrukcia” je cista tragedia, ako vsetko na Slovensku. Zaujimava bude asi aj vysledna cena, to by mozno aj R2 od Turnej po D1 za to postavili keby nekradli ako straky.
Nasiel som celkom pekne video z drona.

Most Bierovce 16. 07. 2025 od Ludek Lukac

4 lajkov

Sú tam už uložené nejaké nosníky, čo to bude letmá montáž aj cez kanál aj cez koryto Váhu? Kto vlastne robil nový projekt na tie mosty, nikde na UVO som to nenašiel, keďže pôvodný projekt riešil ešte rekonštrukciu pôvodných a myslím, že tam nebola uvažovaná ani cyklolávka, tak hádam na tomto novom aspoň tom dlhšom bude, aby sa od Opatoviec dalo napojiť na Vážsku cyklomagistrálu.

Zatial su len piliere - https://fb.watch/BB5ujHGMaN/

2 lajkov

Takze su tam uz pripravene aj nosniky.

5 lajky

tie som myslel, bolo ich vidieť na tom videu čo dal ObcasnyOkoloiduci, len ma zaujímalo aká bude konštrukcia mostných polí, či to budú kombinovať, ale uvidíme. Nič som k tomu mostu nenašiel ako by mal vyzerať aj čo sa týka šírkového usporiadania.

Podľa článku by to mali dokončiť v polke roka 2026.

2 lajkov

A tu panelovu cestu nad D1 planuju niekedy opravit?