Funkcie dialnice

nie, ale bola by to napinavejsia samovrazda ako rovno vpalit gulku do hlavy …

To je zavadzajuce, co si uviedol, vtedy bol este spolocny stat, tak sa prioritne riesil tah Praha-Brno-BA, takze neviem ako by si to chcel cez Ostravu? :wink:

No, ale snáď spojiť je dno mesto cez 400000 a druhé cez 220000 najkratšou trasou…ha ha ha. Keby tak niekoľkomiliónové aglomerácie, ale sme na Slovensku pánové.

mozno niekde kde v okoli 500 km nie je nic vacsie. mesta ktore si spomenul su tiez take ako npr. ZA, RK ci MT. ked sa bavime o spojeni vyznamnych miest tak nie je dolezite ci mas niekde o par okresnych miest viac alebo menej…

inac si to viem predstavit…CS dialnica by isla od Prahy nie cez Brno ale Ostravu a Zilinu na BA…a odovzdal by ju sam Fico pred volbami 2010 :laughing:

Asi tak nejak.. :wink: :laughing: Ta by bola “original blizsienaokolo”.. :laughing:
V suvislosti s uvahami ohladne noveho koridoru(trojprojektu SRT, VRT, dialnica D5) by tato trasa medzi BA a KE bola ako najoptimalnejsia, ovsem za predpokladu, ze by zase vselijaki miestni okresni “mocipani” nelobovali, aby to zachadzalo aj popri ich nejakom zapadnutom mestecku podla “logiky o obsluhe” co najväcsieho uzemia.. :wink: Ale to by si uz Rusi, EU a aj MDPT museli nejak “ustriehnut”, inak by sa to nerealizovalo nikdy vzhladom na “pomery” co na Slovensku obcas panuju! :laughing:

Čo s tým majú Rusi spoločné?

V tomto vlakne to bolo sice OT, ale spominal som tam vystavbu SRT, VRT a subezne dialnicu v trase cez juzne Slovensko. No a preco by mali do trasovania tej SRT nieco “hovorit” aj Rusi..? Kukni sem dialnice.info/viewtopic.php?t=7322 a pochopis.. :wink: :laughing: Aneb inymi slovami, ten kto nieco co len aj ciastocne financuje, urcuje aj podmienky ze kadial, tak asi tak.. :smiley:

Hm, ja to beriem ako utópiu a vôbec neviem, prečo by sme mali podporovať vozenie čínskeho tovaru do Európy. A nejaká diaľnica popri tom, to je všetko tak téma o 50 rokov. Ale kľudne snívaj ďalej.

Keby ze to ja..? S tym ja nemam problem, a moje sny by som sem ani neuvadzal, ale tot nasi terajsi vrcholni predstavitelia prisli z nedavnej navstevy v Moskve nejak “infiltrovani” podobnymi uvahami.. :wink: :laughing:

A este 2 kaviarista k tomu pol metru pre bycikle: do pol metra nevopchas ani jeden bicykel :wink: :smiley: . Ale ako vtip to bolo dobreee :slight_smile:

a este jeden priklad z madarska, vychodna dialnica je vedena po E71 a nie po E60 pritom by bola dlhsia a “obsluznejsia s peknym oblukom”. takto je vedena aby sa co najskor dostala k cielu : 3 najvacsie mesta na vychode.

Co by ste povedali na taku pokrutenu dialnicu vedenu po trase BA-ZA-PO-KE-ZV-NR-TT? Ta by pospajala vsetky aglomeracie a obsluzila obrovske uzemie :smiley:

Michalovce :frowning:

Ved hlavne tie.. :wink: Inak, mal som odtial kedysi frajerku, dobre spomienky, no ale v tomto ohlade nemôzem ani na Zilinu nic spatne povedat, prezil som tam par rokov a obzvlast zo zilincankami som si nahodou dobre rozumel :laughing:

neda sa kazdemu vyhoviet :wink:

nesuhlasim s kaviaristomn ze dialnica ma spajat BA a KE. ci sa mu to paci alebo nie, d1 pojde cez slotagrad :laughing:

Su. Maju.

Dolezitou funkciou dialnice je spojit BA a KE, ale nie je to jej najdolezitejsia funkcia.

Mimochodom, pozrel som si na maps.google.com, ako to vyzera s dialnicami v Australii - ta je charakteristicka tym, ze osidlenie je koncentrovane na vychodnom a juhovychodnom pobrezi + na zapadnom sa nachadza dost odveci velke mesto Perth. A… voila… dialnica cislo 1 neprechadza krizom cez pust zo Sydney do Perthu, ale vytvara kruh okolo celeho pobrezia Australie a teda obsluhuje uzemie :slight_smile:

Nemaju :slight_smile: Pisem poznamku do ziackej a o tyzden sa na zemepise prihlasis sam :slight_smile:

:smiley: Presov mal svojho casu 93, potom 94 tisic a v sucasnosti okolo 100 000 obyvatelov. Nepocitam do toho Lubotice a tych 30 000 ludi, ktori su v zahranici :slight_smile:)))