Vseobecne - nemam rad ludi ktori prezentuju svoj stat ako najlepsi na svete ked realita je uplne ina. To sa tyka konkretne nazorov na to ze SR ma najlepsiu energetiku, najlepsiu politiku atd. - v celej EU a ze SR si moze dovolit uplne vsetko. Nemoze a nedovoli si. A nedovolila si. A teraz tvrdit ze mohla si dovolit - … ale tyka sa to aj vela inych veci ktore ale komentovat nebudem pretoze by som bol oznaceny za cloveka ktory uraza iny stat - ale hlavne ze kritozovat Grecko tu dokaze takmer kazdy.
Dalej - kapacitne prepojenia … JoHnZ - SR nema (de facto) dost elektrickej energie po r. 2010, … ako toto bude SR riesit - jedine dovozom energie z CR pretoze na ine staty nie je dostatok kapacitnych prenosovych sustav - uz dnes niektore velke firmy dovazaju energiu z CR. Mozem ich aj vymenovat keby to bolo potrebne. To je fakt. A hlavne - keby nastal vypadok energie - tak SR sa nema na koho napojit.
Ked aj Nemecko alebo Rakusko nebudu mat dostatok zdrojov - stale su to krajiny dost bohate na to aby si elektricku energiu kupili - ale to sa tak skoro nestane. A SR - dovaza takmer vsetky dolezite suroviny. Vsetky. Ropa, zemny plyn, uhlie, uran, … a SR nema ani dostatocne rezervy pre pripad nudze na min. 90 dni - nema, lebo SR nevie dnes na tento ucel (uz 10 rokov) najst aspon 200 mil. EUR, to s mierom nema nic spolocne. Spor Ruska a UA su toho prikladom, karikatury v moslimskom svete takisto - v EU nemusi byt vojna a predsa bude energeticka kriza. A budem tvrdy - “dojazdia” aj zeleznice. Zadlzene. Podobne ako elektrarne. Ja sledujem hospodarstvo SR, aby som vedel, ako moze SR realne stavat dialnice v dlhodobom horizonte aspon 20-30 rokov, pretoze asi SR zajtra nenajde zlaty poklad za 1 000 mld. EUR, aby mohla dat 100 mld. EUR na celu dopravnu infrastrukturu za 5-6 rokov. Dialnice, cesty, zeleznice, letiska, vodne kanaly, pristavy, IT.
War or peace 
SR zije v mieri ale pozor - reprezentuje svoj stat v krajinach kde mier nie je. SR tak ako cela EU, NATO, USA atd. je dnes vo vojne s terorizmom, ktory udrie kde chce a kedy chce - Madrid, Londyn.
Ja viem ze ten kto sleduje viac sprav tak sleduje aj rozne problemy medzi Tureckom a Greckom (Cyprus), … ale to na tomto forume patri hlavne do IS - aj ked ja nemam problem odpovedat.
A ze by malo Grecko malo elektrickej energie
- a odkial dovazame - z Albanska (kde 30% spotreby chyba), … z Macedonska (kde tiez chybaju zdroje), z Bulharska alebo z Turecka - alebo …