Elektroautomobily a iné možné altrenatívy

Ty si si nevšimol, že všetky nariadenia EU ktoré sú nepríjemné pre ľudí sa preberajú a implementujú okamžite a všetky nariadenia ktoré ľuďom naozaj pomôžu sa odkladajú donekonečna?

4 lajkov

Tak keby bolo vidno, že z EÚ idú aj dobré veci, nie iba zlé, to by precceda nemohol toľko prskať na tú fuj hnusnú EÚ.

Aby sme neboli úplne mimo témy tak sa vyjadrím aj k zvyšku… dočítal som sa tu o nejakej vojne voči fosílnym palivám, čo je celkom úsmevné, nakoľko nikto žiadnu vojnu nespomenul, bavili sme sa tu len o alternatívach. Zaujímavé je, že vždy o nejakej vojne hovoria práve odporcovia EV, ale nikto (nás) užívateľov spaľovákov predsa nenúti presadnúť do EV tak neviem aká vojna :smiley:

K dani:

• straší sa ňou hádam od 2013 keď sa začali objavovať prvé tesly a stále tu nie je.
  • prepočet 250 euro na osobu v súčasnosti a liter na štvorčlennú rodinu v budúcnosti v rámci odvodu, ktorý ani nie je je do bodky to isté
  • drahšie tovary a služby pri lacnejšom palive a nahradenej dani novou 1:1 (ako bolo prepočítané) eeee to mi ňevychádza.
  • ak by nejaký takýto odvod prišiel tak 100% sa bude týkať všetkých áut nie iba EV

PS: pri zvyšovaní DPH a všetkých možných iných daní a odvodov som takéto výkriky nevidel (od tých užívateľov fóra, ktorí majú problém s EV, EÚ atď) Moja otázka znie prečo? Resp. aj teraz, daň z minerálnych olejov je v pohode a nejaká iná, ktorá by ju nahradila už nie?

1 lajk

ak Ti EÚ povie príkazom, že od 2025, potom 2030 a aktuálne tuším 2035 sa nesmú vyrábať spaľováky, tak to už je niečo ako (do)nútenie presadnúť. a pri tom by stačilo nechať to plynúť, čo bude lepšie uchytí sa samo.

niekedy treba nakopnuť.

zákaz freónov priemysel v pohode rozschodil
zákaz žiaroviek a žiariviek, nakopol LEDky - také svietidlá čo teraz vymýšlajú, myslíl že by ešte dlho neboli.

2 lajkov

nakopnúť áno, ale nie podkopnúť.

No vo vsetkych krajinach dookola ludia dostavaju, dostavali dotacie na kupu elektrickeho auta, popripade danove ulavy a u nas vobec nic.
Je to jeden z prikladov kde sme v pozitivnej veci zas posledni a najhorsi.

4 lajkov

Na slovensku si mozes za dotacie postavit nabijacku. :winking_face_with_tongue:

Alebo aka chcem si zveladit - vydlazdit dvor ci parkovisko…

posli link, to si kuknem :slight_smile:

mám taký pocit, že sa jedná o verejnú nabíjačku. ?