Ty si si nevšimol, že všetky nariadenia EU ktoré sú nepríjemné pre ľudí sa preberajú a implementujú okamžite a všetky nariadenia ktoré ľuďom naozaj pomôžu sa odkladajú donekonečna?
Tak keby bolo vidno, že z EÚ idú aj dobré veci, nie iba zlé, to by precceda nemohol toľko prskať na tú fuj hnusnú EÚ.
Aby sme neboli úplne mimo témy tak sa vyjadrím aj k zvyšku… dočítal som sa tu o nejakej vojne voči fosílnym palivám, čo je celkom úsmevné, nakoľko nikto žiadnu vojnu nespomenul, bavili sme sa tu len o alternatívach. Zaujímavé je, že vždy o nejakej vojne hovoria práve odporcovia EV, ale nikto (nás) užívateľov spaľovákov predsa nenúti presadnúť do EV tak neviem aká vojna ![]()
K dani:
- straší sa ňou hádam od 2013 keď sa začali objavovať prvé tesly a stále tu nie je.
- prepočet 250 euro na osobu v súčasnosti a liter na štvorčlennú rodinu v budúcnosti v rámci odvodu, ktorý ani nie je je do bodky to isté
- drahšie tovary a služby pri lacnejšom palive a nahradenej dani novou 1:1 (ako bolo prepočítané) eeee to mi ňevychádza.
- ak by nejaký takýto odvod prišiel tak 100% sa bude týkať všetkých áut nie iba EV
PS: pri zvyšovaní DPH a všetkých možných iných daní a odvodov som takéto výkriky nevidel (od tých užívateľov fóra, ktorí majú problém s EV, EÚ atď) Moja otázka znie prečo? Resp. aj teraz, daň z minerálnych olejov je v pohode a nejaká iná, ktorá by ju nahradila už nie?
ak Ti EÚ povie príkazom, že od 2025, potom 2030 a aktuálne tuším 2035 sa nesmú vyrábať spaľováky, tak to už je niečo ako (do)nútenie presadnúť. a pri tom by stačilo nechať to plynúť, čo bude lepšie uchytí sa samo.
niekedy treba nakopnuť.
zákaz freónov priemysel v pohode rozschodil
zákaz žiaroviek a žiariviek, nakopol LEDky - také svietidlá čo teraz vymýšlajú, myslíl že by ešte dlho neboli.
nakopnúť áno, ale nie podkopnúť.
No vo vsetkych krajinach dookola ludia dostavaju, dostavali dotacie na kupu elektrickeho auta, popripade danove ulavy a u nas vobec nic.
Je to jeden z prikladov kde sme v pozitivnej veci zas posledni a najhorsi.
Na slovensku si mozes za dotacie postavit nabijacku. ![]()
Alebo aka chcem si zveladit - vydlazdit dvor ci parkovisko…
posli link, to si kuknem ![]()
mám taký pocit, že sa jedná o verejnú nabíjačku. ?