Diskriminácia BB vs. neschopnosť BB

Počul som jeden názor a zaujíma ma (ale od obyvateľov BB, prípadne Zvolena), čo si o tom myslia. :arrow_right:

"Banská Bystrica nedokáže pochopiť, že síce je v strede krajiny, ale nie je prirodzenou dopravnou križovatkou. Obyvateľovi BB je jedno, kadiaľ sa trasuje hlavná diaľničná sieť, ale bol by rád, keby sa čo najrýchlejšie postavili R1 a R3 cez Donovaly. Dokonca väčšina obyvateľov v BB nepochopila krok vlády, že severný obchvat BB vypadol z R1. Podobne nestačí BB mať preložky na I/59, na Donovaloch na normálnu cestu I. triedy, teda na 1/2 profil tak ako sa to stavia na ostatných rýchlostných cestách či diaľniciach (D3). Oni by radi len plný profil a len R3. A už vôbec sa nemôžu zmieriť s tým, že R3, aj keď len na 1/2 profil pôjde cez Turiec. Možno by im ani nevadilo, že by to išlo cez Turiec, ale museli by sa spojiť trasy BB a MT a nie MT a ZH.

Zvolen je dopravnou križovatkou. BB si budovala priestor. Každé iné mestá sa stávajú partnerskými hlavne preto, aby raz sa spravilo niečo pre jedno spoločnými silami a potom pre druhé. Bez úverov alebo sa ľahšie vybavia. BB-ZV, ešte aj pretiahnuté na ZH sa na všetkých SŠ učí, že by sa tu mohlo vytvoriť súmestie. Učí sa to, pretože sa to prikázalo v minulosti, ale geograficky (osídlenie, možnosti rozvoja) sú tu naozaj ideálne. Ale otázka je, prečo tu teda už dávno nie je zastavaný priestor ? Pretože BB by len brala. Ekonomickú silu Zvolena aj jeho polohu a nedáva nič. Nepodporuje aktivity vo Zvolene, obnovu námestia či zelene alebo opravy ciest. Ani letisko v Sliači. Patrí pod Zvolen, ale každý obyvateľ BB si myslí, že to je jeho letisko. A samozrejme, každý obyvateľ BB vie, že nie je na dopravnom uzli, ale chceli to spraviť len spojením so Zvolenom, aby boli pánmi Slovenska. Ale zabudli na jednu vec: administratívne sa dá premiestniť všetko. BB má hlavných nepriateľov v BA a v ZA. A celý Turiec. Lenže spojenie BB a ZV sa nekonalo a aj dnes sú to plané slová do vzduchu, pretože vo ZV je nálada nasledovná: nepriateľ ? BB. Teraz môže nahrávať do karát fakt, že vyhral Smer a tu má silné pozície, ale ak sa nepodarí spraviť aj niečo viac pre Zvolenčanov samotných, tak po výmene vlády sa všetko rozpadne a vo ZV zostane len väčšia nenávisť a nie proti Smeru či BA, ale proti susedovi = BB."

Ja to tak dobre nepoznám, aby som mohol hodnotiť povedané. Ale čo poznám je názor jedného vplyvného obyvateľa ZV a ten veru nie je BB naklonený.

R. Kazík viceprimátorom BB :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6414

Tak sa objal boľševik s štb-ákom :unamused: .
Hor sa budovať krajšie zajtrajšky :smiley:

Inak je to úplne ideálne naozaj spraviť tie lepšie zajtrajšky, :smiley: , BB VÚC - ľavica, radnica BB - ľavica, ZV - ľavica.

Banská Bystrica prišla v spore s Tikkou o 138 mil. Sk
:arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?p=50312#50312

Nie som tomu rád, ale hádam to bude znamenať pre BB budíček …
.
A čo sa týka Saktora - vcelku ma prekvapil - pozitívne - začína to tam dávať do poriadku - hádam to tam dá nejako do poriadku