vie niekto o tom poslednom useku, v akom je stadiu ? bude leto 2017 cez macedonsko len 120 ? ![]()
take hlboke zarezy
tam kilometer musel stat nejmanej 40mio ![]()
//stalo to pod 10
![]()
Urcite nie, protoze cast “starej cesty” ostava lokalne na 70 ![]()
Ale. co sa tyka posledneho useku, podla Skyscrappercity by to malo byt do sezony otvorene. Hovoria o maji, co moze byt za dva mesiace. Niekolko aktualnych fotiek
skyscrapercity.com/showpost. … count=1743
skyscrapercity.com/showpost. … count=1744
skyscrapercity.com/showpost. … count=1745
skyscrapercity.com/showpost. … count=1746
este nie je nic otvorene stale sa dokoncuje Isiel som tade 2 jula a vsetko zatial po starom ale otvorit sa ma az po let sezone…usek demir kapija*-smokvica …nieco nafotim idem opat do greece zase v auguste—https://www.youtube.com/watch?v=rs1_iRUzhv8
Termon odovzdania sa znovu posuva na marec 2018. Podla stavebneho dozoru bolo ukoncenych 95% naplanovanych prac. Novsie video nez z aprila 2017 som nenasiel. No uz tu to vyzeralo vo velmi dobrom stave, cudujem sa, ze to nestihli:
youtu.be/SH82xamkw6Q
Stavebne prace boli ukoncene, v marci teda bude usek uvedeny do prevadzky a teda koridor do Greckahotovy (ak neratam postupne vymeny asfaltu na starsich usekoch).
Vcera bol posledny chybajuci usek uvedeny do prevadzky.
Video z useku Demir Kapija - Smokvica
fajne dopravne znacenie, inspiracia nemeckom ako vidim.
Nedavno som cestoval v smere Kicevo - Ohrid, kde je rozostavana celkom zaujimava dialnica (57km). Niektore casti uz su spustene v polovicnom profile. Zarezy vcelku zaujimave, ako aj nadmorska vyska cca 1000mnm.
Nemas z toho nejake video ? Myslim z prejazdu.
Nerobil som, jedine co sa da pozriet je toto z jesene: youtu.be/4eCFVH2GsC0
Toto som uz videl
, ale dik.
Táto malá krajina podpísala zmluvu na výstavbu viac ako 100 kilometrov diaľnic - koridory 8 a 10D. A to s U.S. firmou Bechtel a tureckou Enka. Za 1,3 miliardy eur …tu sa dá dočítať viac: forum.ceskedalnice.cz/viewtopic … 06#p270206
Neviem potom kde my žijeme. Tam na tom odkaze ako je tá červená línia tak tá časť medzi tým Kičevo Ohrid, tak tá sa stavia.
Tak nech sa im tam nič nepokazí, lebo o Bechteli a jeho úspechoch vo výstavbe by vedeli takí Rumuni rozprávať dlhé hodiny…
Ja skôr narážam na princíp. Dĺžka a náklady a naraz uzatvorené. Dávno nemám ilúzie o tom, že Amerika alebo Francúzsko alebo Nemecko tým, že to sú nejaké štáty, tak aj ich firmy odvedú 100% prácu po celom svete, lebo takto to nefunguje.
V Rumunsku majú problém s termínami aj talianske a grécke firmy. (Rumunsko má dnes síce stavebný boom, ale uvidíme kvalitu a výsledné ceny o tých 5 rokov)
U nás? Škoda reči, rad za radom.
Keď si nalejeme toho čistého vina, tak je nakoniec pomaly jedno kto kde čo podpíše. Skoro vždy je to drahšie a neskôr odovzdané. Ibaže niekde s pokutami a na náklady firiem a inde na náklady daňových poplatníkov. ![]()
Osobnejší pohľad mám na Macedónsko a krajine vládne polomafia, ktorej je nejaké blaho krajiny ukradnuté, a zrovna aj cez viaceré cesty tie peniaze vyvádzajú von.
Princíp informácie ale spočíval inde. Keby sme si tak raz prečítali, že Slovensko začína stavať 150 kilometrov za 2 miliardy eur a vyberme si R2+R4 alebo R2+R4+D1 etc. (že to bude vo výsledku 2,5 miliardy je jasné). Ale to my si neprečítame, keď my za 4 ďalšie roky rozostaviame v salámovej metóde pár desiatok - ak vôbec. Akurát možno aj za viac, než tá uvedená 1,3 miliarda tam dole.