Dobišová aj s celou Skanskou sa pomaly môže na stavbu vy… kašľať. Stačí sa Skanske ponúknuť Putinovi na stavbu mosta cez Kerčský prieliv z pevniny na Kerčský poloostrov na Kryme. Za-Srážov-Za Brodno cez kopírku Minoltu, ale 3-4x projekt zväčšený - 6 km most. Slovenskí stavbári tam určite budú prednostne vystrčení, kvôli jazyku, a sa tam nestratia, ešte ich na rukách budú nosiť /ako dnes dnes zo slov. rozhlasu počujem, oslavujú na Kryme referendum, ohňostroj a vodka potokom, černý Barák z Bieleho baráku, ani Barroso z EÚ to nerozchodia/. A určite matka Skansky bude mať know-how na opatrenia proti morskej vode, veď drepia pri mori, pričom pozor! - nás učili že v Azovskom mori je slanosť oveľa vyššia ako v normálnom mori. No najväčší problém budú prúdy a nemám pojem o podloží…
Ja len k tomuto. Azovske more je takmer jazero s obrovskym pritokom Donu a preto je slanost iba tretinova oproti beznemu moru. Rovanko aj Cierne more (v povrchovych castiach) ma slanost nizsiu. Naopak stredozemne more ma slanost vyssiu, nakolko pritoky vsetkych riek a pritok cez Gibraltar nedokazu vyrovnat uroven odparovania a preto je slanost vyssia.
en.wikipedia.org/wiki/Sea_of_Azov
Koniec geologickeho okienka
Vďaka, Jonathan, takže je to ešte jednoduchšie. Keby si ešte napísal, či na spodku je skala alebo hrubé vrstvy sedimentov a nie hrubé vrstvy anglicky písaných dokumentov na Wiki, bol by som potešený. Lebo vekovo takým ako p. PP pr. NR SR , bola užitočnejšia nemčina u Fr. Posewitz ako vzdialená angličtina na pesničky pre muzikantov.
Azovske more priemerna hlbka 7-8 metrov, maximalna 14. Uzina Kerch (tam by mal byt ten most) maximalna hlbka 18 metrov. Ale o geologii sa na wiki nepise.
Rusi sa uz dali do prace. Ale zacali stavat trochu juznejsie v oblasti ostrova Tuzla. Celkova dlzka premostenia sa predlzila na 19 km, z toho dva mosty 6,1 a 1,4 km, zvysok terenne upravy 6,5 a 5 km.
aktualne fotky
skyscrapercity.com/showpost. … stcount=57
vizualizacia.
skyscrapercity.com/showpost. … stcount=10
skyscrapercity.com/showpost. … stcount=25
Trochu sa mi zda ten most maly na to aby popod plavali lode? A Hodne hodne sa poponahlali.
od 15.11.2015 zacina v Rusku platit myto pre vozidla nad 12 ton
provider bude na 13 rokov Rostechinvest Transport Systems - koncesionar
rozsah spoplatnenych ciest je 50 774 km…mapa: platon.ru/en/about/service_centre/
ciastka za 1 km vychadza na 3,73 RUR (cca 0,054 EUR)
technologia zbierania dat bude satelitna + bodu monitorovacie pevne a mobilne mytne brany, cize ako na SK
moznost platenia bude but ticket z miesta A do miesta B podla km alebo OBU jednotka, ale iba PRE-PAY mode
Hned po prvom dni od spustenia boli zmenene sadzby myta v RU:
Mýtná sazba byla snížena v návaznosti na časové období:
15. 11. 2015 - 29. 02. 2016 : 1,53 rub/km
-
- 2016 - 31. 12. 2018 : 3,06 rub/km
youtube.com/watch?v=SXtTxK5 … e=youtu.be : Крымский мост будет одним из крупнейших в России. Он будет состоять из двух параллельных мостов – автомобильного и железнодорожного. Протяженность трассы – 19 км. Мост начинается на Таманском полуострове, проходит по существующей 5-километровой косе и острову Тузла.
Krymský most bude jedným z najväčších v Rusku . Bude sa skladať z dvoch paralelných mostov - z cestného a zo železničného . Dĺžka trasy prepojenia je 19 km . Most začína na polostrove Tamaň, precháza po 5 kilometrovej kose a ostrovom Tuzla. Tu vidieť výstavbu mosta, predovšetkým od mesta Tamaň (Тамань): google.sk/maps/@45.2280512, … a=!3m1!1e3
Ešte: youtube.com/watch?v=SXtTxK5 … e=youtu.be ; …
Trefne reportaze z relacie Autosalon na TV Prima.
Cesta z Moskvy do Petrohradu, ktora je jedna z najnebezpecnejsich
autosalon.iprima.cz/videa/jak-se … u-iii-cast
Zapchy v Moskve (nieco pre stazovatelov z okolia Ziliny)
autosalon.iprima.cz/videa/jak-se … ku-ii-cast
No ja som zazil na MKAD stale zapchy. Raz sa nam podarilo urobit 60km za 2 hodiny. A to je RC co ma 5 pruhov v jednom smere.
Vo videe hovoril ze su 4 prudovky s priechodmi pre pesich. To je pravda ale medzi Moskvou a Petrohradom sa stavia plnohodnotna dialnica.
Ja som soferoval medzi Moskou a Kazan , cez 800km/h tak zazitok bol zaujmavy ale ani raz som nemal pocit ze je to tam nebespecne. Cela cesta nie je 4 prhova. Po Niznom Novgorode cesta bola 2+1 striedavo co dost pomahalo hlavne predbiehat kamionov. V Cuvaskej republiky bola vo vystavbe 4 pruhovka. Pesie prechody ich menili na nadchody.
Inac sa stavia vonkajsi okruh Moskvy a jeho cela dlizka bude cez 500km!
Ohladne nedodrzovania MPV pravda je taka ze je oficialna tolerancia 20 km/h nad MPV. Teda ked meste je 60tka moze sa ist 80. Nad uz pokutuju. Vsade su fixne radary, aj na specialny pruhy pre busov. Pokuty su miesne, Ak prekrocite tych tolerovanych 20 km/h tak pokuta je 500 rublov, 7 eur a nieco. Ale ked zaplatite do 30 dni tak platite len polovicu. Aj mne sa podarilo chytit jednu taku, ale to som musel nepostrehnut znacku zaciatok obce. ![]()
Eucitizen, ten vonkajší okruh Moskvy sa stavia v akých parametroch? Diaľnica, alebo iná viacpruhová cesta? Koľko pruhov?
Podla toho co som sa docital okruh bude mat celkovu dlzku 530 km a bude mat od 4 do 8 pruhov celkovo. Maximalna povolena rychlost od 80km/h do 140 km/h.
Tu je mapa centralneho okruhu, rozdeleny na 5 usekov:
commons.wikimedia.org/wiki/File … uselang=ru
Pozor tie datumy nie su uz aktualne. Urcite je vo vystavbe usek cislo 1 a 2. Na useku cislo 3 nedavno vybrali firmu a onedlho sa zacne stavat.
Prve casti CKAD by mali byt otovrene v roku 2018.
Ambiciózny projekt.
Uvidíme ako si s tým ruská ekonomika s jej súčasnými problémami poradí.
Trochu ma udivuje že sa nič nerealizuje od Moskvy smerom na Ural a ďalej na Sibír. Oblasť južného Uralu a jeho blízkeho okolia z oboch strán je na ruské pomery pomerne husto obývaná.
Co som osobne videl, tak sa rozsirovala cesta M7 na 4 pruhy v Cuvazskej Republiky. Za Kazanom som bol tak 60 km vychodnie kde koncil 4 pruh na 2pruh, a tam sa vytvarali kolony.
Ambiciozny je, ale v roku 2018 budu tam majstrovstva sveta vo futbale tak sa vela tooh buduje. Dokoncuje sa cely novy okruh metor stanic v Moskve ako aj dalsie vazne projekty v mestach kde sa bude hrat sampionat, co je dokopy 9 miest.
Nedavno sa v moskve otvoril uz aj 4 letisko na vychode od mesta.
• RT: Russia connects mainland with Crimea, opening Europe’s longest bridge youtube.com/watch?v=NmFp4M3EuSQ
15. 5. 2018; A new 19km bridge connecting the mainland with the Crimean Peninsula has been officially opened, making Russia the host of Europe’s longest bridge./Oficiálne bol otvorený nový 19 kilometrový most spájajúci “pevninu” s Krymským poloostrovom, týmto má Rusko najdlhší most v Európe.
• euronews: youtu.be/qgmJrvcKtVI?t=7
youtube.com/watch?v=j6GKsws1ziY
O pol roka skôr ho postavili, škoda že u nás skôr o toľko meškajú… minimálne. ![]()