Diaľnice a infraštruktúra: Poľsko

V Polsku ide hromadne opravovat zeleznicne stanice. Aktualne maju financovanie pre cca 181 z nich, ked najdu dalsie peniaze, tak opravia dalsich 77.

2 lajkov

S19

1 lajk

Mna by zaujimalo, ze ako to chcu otvorit do konca roka, ked nemaju dokonceny most. Niekde na polskych forach som cital, ze prace nejak polavili, ze uz to do konca roka aj tak nestihaju…

Toto sa otvorí tak pred letom 2026, do konca roka by to dala možno horda číňanov, ktorá by makala 24/7.

1 lajk

Dnes som narazil na info ohľadom sprevádzkovania konštrukcií na odpratávanie snehu na odpočívadle na A4 blízko Opole

Viete niekto o niečom takom aj na Slovensku?

Úsek S1 okolo Węgierskiej Górki budú otvárať budúci týždeň (neoficiálne sa hovorí o štvrtku),

https://bielsko.biala.pl/aktualnosci/58695/ta-droga-to-drzwi-na-poludnie-europy-znamy-date-otwarcie-obejscia-wegierskiej-gorki-foto

5 lajky

a o par rokov, po dobudovani ostavajucich usekov S1, a samozrejme aj nasich chybajucich usekov D3, sa dostaneme po dialnici zo Ziliny az na letisko do Katovic. Uz teraz sa tesim…

7 lajky
4 lajkov

Toto je taká o ničom debata dvoch kamarátov. Tvári sa to seriózne ale obsahovo veľmi amatérsky podcast.

3 lajkov

Update z S19 okolo Krosna… Vyzera to tak, ze to dokoncia do konca roka.

Takze Poliaci dokoncili, pre nas asi nezujimavu, S3. Trase vedie z polskej Lubawky do Svinoústí meria 471 km a stavali ju 18 rokov. Stala nieco cez 15 mld. zlotych a EU z toho preplatila 7.7 mld. zlotych

3 lajkov

Príde mi to, alebo tí Poliaci robia tie dvojprúdovky nejaké úzke?

Pruhy uzke nie su - klasika 3,5m. Odstavny pruh by mal byt 2,5m… Bude tam rychlost len 110km/h cize asi staci.

Ale ten druhy usek co maju otvorit Dukla - MP, tak ten nema odstavne pruhy…

vid aktualna fotka:

zdroj

Rovnako by sme mali postavit aj nasu R4…

1 lajk

Veď ono asi všetko fajn pokiaľ nenastane smrteľná nehoda ako pred týždňom na diaľnici pri Senci, kde absentuje odstavný pruh. Aspoň nejaké núdzové odstavné pruhy by sa hodili, ale tie tiež na videu nevidím.

Na D1 pri Senci je ale ovela vacsia premavka, tu sa ocakava tak max 10tisic. Cize by to nemal byt problem.

Pred Svidnikom je tiez stvorpruhova cesta bez odstavnych pruhov a nejak si nepamatam, ze by tam bol problem… A to tamadial prejde 10tisic aut.

3 lajkov
2 lajkov
3 lajkov

Myslim ze tento usek o dost zdvihne aj premavku na Svrcinovec - Skalite. Doteraz ma vzdy navigacia pdla ktorej jazdu 90% ludi posielala cez CR ked ide clovek niekam okolo Blielska a dalej