Dubrovnik sa približuje…časovo (zaujímavé firmy v súťaži a ceny)
video z prejazdu vlaku úsekom od Zahrebu do Koprivnice, kde sa momentálne modernizuje trať na 160 km/h. Koniec videa je už kvôli dažďu dosť nekvalitný…
Autor videa uvádza, že ide o súbor stavieb na zlepšenie spojenia Zahrebu s Maďarskom a je to vraj najvyťaženejšia trať v HR
Dnes otvárajú posledný úsek na A5 až po hranice HU M6…
Na OSM je to uz zakreslene aj na gmaps.
Ak vezmeme teraz uz dialnicne suvisly usek od Mohaca po Beli Monastir cca 27km usek ktory trebalo obchadzat mimo dialnicu, tak usetreny cas je cca 20min. Teraz uz len verit, že do leta urobia co najviac usekov v Bosne a v pripade idealneho scenara by sa cesta kludne mohla skratit o dalsiu hodinu a to je uz dovod na cestu do CRO na juh cez Bosnu najme z Vychodu a Stredu Slovenska touto cestou
Príspevok bol zlúčený do existujúcej témy: Diaľnice a infraštruktúra: Bosna a Hercegovina
V HR plánujú rozšírenie dialnice A1 medzi Záhrebom a Karlovacom na 3x3 (39 km)…plán od 2027
nečudujem sa, v lete sú tam veľmi časté zápchy, nepamätám sa , že by som okrem noci tadiaľ neikedy prešiel plynulo bez nejakého spomalenia. Chuťovky sú tam v sobotu s niekoľkohodinovým zdržaním.
myslím si , že hlavné zdržanie je mýtnica Lučko.. Tým nechcem tvrdiť, že 3+3 netreba.
Na mytnici väčšinou problém nemám, lebo nechodím priamou vetvou, ktorá je klasicky upchatá, ale presmyčkou, ktorá je síce dlhšia o cca 1,6km , ale pri zápche ušetrím približne 15+ minút
Tu obchadzku poznam, dobra ja vsak iba vtedy, ked je na Lucku bezne cakanie. Ked je vsak “tradicna” sobota, tak kolona casto siaha ovela dalej. Cize teoreticky sa da usetrit poslednych 15 minut, ale predtym si pockas mozno aj hodinu ![]()
PS: kedysi davno, ked este pouzivanie online navigacii nebolo prilis rozsirene, tak ma waze poslal dole z dialnice este na krizovatke Ivanja Reka a tahal cez mesto. Na obchvate sa totizto stale nejaka velka buracka a doprava tam doslova stala niekolko hodin. Ja som to mal aj s vyhliadkovou jazdou cez centrum asi za pol hodiny ![]()
A ked sme uz pri Zagrebe, tak este stale je ten juzny obchvat taky rozbity?
Naposledy som tade isiel asi pred troma rokmi a pravy pruh bol dost masaker. Kazdu chvilu prepadnuta “jama” priamo v smere kolesa, nedalo sa tomu vyhnut. Asi od pretazenych nakladnych aut. Lavy pruh bol na tom lepsie, ale to znamenalo ist rychlostou aspon 120 km/h, aby som nezavadzal domacim. Pricom oficialne je tam stovka ![]()
A vlastne aj cela A4 sa mi zdala dost rozbita, boli aj dlhsie useky s MPR 110 km/h s dodatkovou znackou nerovnost vozovky. Tiez by potrebovala opravit.