D3 Svrčinovec - Skalité

Ved som netrolloval ! Nesuhlasim s tou cenou…

Narážal som hlavne na D1 HP - LL .. kde Doprastav súťažil až sám so sebou…Skvele zmanažovaná súťaž teda. A to som nedal ďalšie úseky pod Počiatkom na R2 napríklad, na toľko ospevovanej rovine.

Neporovnávam celkovo ťahy, porovnávam manažovanie tendrov, kde sa jasne ukazuje, že keby sa nezačala vylučovať Skanska, tak staviame ešte lacnejšie ako teraz.
Všetci vieme, že zahraničné firmy nemajú problém s vyplácaním, či dodržiavaním termínov. Takže môžeme predpokladať, že ponuky Skansky boli reálne.
Takže ma to opäť vracia k zlodejskému manažmentu, ktorý vylúčením tejto firmy umelo navýšil ceny úsekov, aj na D3 - Strážov - Brodno +50 Mil € …

Dubna Skala bola cena jasne podlezená opäť reálna cena okolo 160-170 Mil €. A Hubová, je zase raz príklad odfláknutého manažovania, keďže sa vedelo o problémoch so zosuvmi.

Takže tu máte psa zakopaného, týka sa to bohužiaľ každého ťahu na Slovensku, tak prosím nešpinte D3.

skanska dala ponuku na D3 strazov-brodno v roku 2010, 163 mil., cize 163/4,25 je 38 mil/km. krizove ceny, figelove sutaze…taketo sumy neboli na R2 ani za pociatka, ba ani krivan-tomasovce predtym nez zredukovali parametre stala ovela menej. ale zilincania a kysuciania budu branit svoje magalomanie do posledneho dychu…

Ako Žilinčan ti zaručujem, že svoj posledný dych si nechávam pre niečo dôležitejšie ako je obrana D3. :smiley:
Ale k veci - nemáte pocit, že už teraz nemá význam niečo stále riešiť dookola, čo sa už nedá zvrátiť? :wink: Zmierte sa s tým, že žijeme na krásnom mieste, kde sa chcú všetci nabaliť. :smiley: Takže ešte šup-šup rozostavať zvyšnú časť D3 a žilinský D1 privádzač, nech už nás Žilinčanov môžete všetci nenávidieť a kruto nám závidieť. :smiley:

A Kriváň - Tomášovce sa už súťažil? Nejak som nepostrehol. Devil ty (a nielen ty) si naozaj taký naivný, že na R2 sa zázračne dodržia predpokladané náklady a zároveň dostaneš 60% zľavu? Nebuď smiešny. Teda vlastne si, keď dávaš úseky na úplnej rovine s horskými úsekmi na jednu úroveň :laughing:

Milaan_KM, trochu sa tešíte opačným smerom http://dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=21966.

je mozne ze uplne najdrahsi usek R2 sa bude cenou priblizovat k uplne najlacnejsiemu useku D3 ale to je asi tak vsetko…medzi krivanom a mytnou je vsetko len nie uplna rovina…to si teda uplne mimo. :blush: a aj keby, tak co ?

No a teraz, ktorý je ten najlacnejší. Nie neboj nie som ako ty, žeby som dával úseky projekčne úplne niekde inde na rovnaku úroveň. Ale narážal som na Pstruša - Kriváň, kde to predsa malo byť za 5 mil/km, lebo slávna R2 ktorá je požehnaná a nekradne sa na nej. A bum zrazu 17 mil/km, a pán Devil, ktorý by najradšej staval diaľnice pre traktory je ticho. :laughing:

A k tomu tvojmu “a čo keby aj” .. postav si dom na Lomickom štíte alebo v Nových Zámkoch na poli. Hádam, že to takto už pochopíš. Ak nie je to očividná strata času.
Ale to všetko samozrejme za predpokladu, žeby sa úseky stavali za reálne ceny bez SMER prirážky…

Plš, obrovská škoda a ďalšie zlodejstvo. Úsek je veľmi potrebný, ale takto určite nie.

useky “projekcne inde” su presne taka zlodejina ako predrazene cenove ponuky. dokonca vacsia. pri KM je tiez rovina takze naprojektovat brodno-KM za 38 mil za km je svojim sposobom “umenie”. cim drahsie tym lepsie.

poprosim ta cituj ma presne alebo to nechaj tak. kludne to zopakujem len pre teba…R2 v poloprofile sa da postavit za 5 mil km a aj sa za tolko stavala. ty si to asi nepamatas lebo teba nejaka R2 nezaujima. v plnom profile sa da postavit za cca. 10 mil za km s vynimkou npr. sorosky alebo kri-tom. ale svr-skal alebo str-bro sa neda aj keby to tendrovala najtrasparentnejsia vlada sveta.

domy treba stavat tam kde patria a nie tam kde nepatria, inde treba postavit chalupu alebo vobec nic. co ty na to ?

Ano, na D3 sa uspesne dari projektovat sposobom, cim drahsie tym lepsie.

Tych nezmyselnych 5 mil/km pre plny profil R2 bolo od DrX, pokial sa dobre pamatam. Ale ani tych 10 mil./km pre plny profil sa nebude dat pre vela usekov na R2 a spolu pojde o viac ako 100 km R2.

Most Rieka dokončený :slight_smile: zilinskedialnice.sk/most-rieka-je-dokonceny/

Už je Rieka dokončený úplne? Tam nebudú dávať betónové zvodídlá? Pri výške týchto mostov? Čo spraví kamión s týmto kúskom plechu? Alebo sa budú betónové zvodídlá inštalovať dodatočne, keď niekomu spadne do dvora kamión?

Si kde videl na mostoch betonove zvodidla? Ocelove zvodidla maju lepsiu zachytnost ako betonove. Ci chces aby padali z neba betonove zvodidla?

Oceleove lepsie ako betonove? To sa mi nezda. Jediny dovod ich tam nedat je podla mna extra hmotnost

ANDi, napr. tu google.sk/maps/@49.1223915, … 312!8i6656

aj ružinovská estakáda