mas pravdu. Vasa vlada nemoze z ustavy predavat vodu, lesy atd. - moze ich “len” prenajimat. Moze ich dat spravovat. Pretoze ustavu by nikto nezmenil - pre politicke dovody, taka strana uz by nebola nikdy zvolena.
Ja nedokazem vsak posudit v akych rozmeroch sa toto deje a pokial to nie je vo velkom rozsahu, tak v tom nevidim nic zle. Su staty vo svete, kde to skoncilo aj horsie - stat dal do prenajmu na 55 rokov lesy a 75% zostalo vytazenych - stat povoloval 75% vytazit, ale zaroven tam bol aj program zasadenia novych druhov - vsetko dana firma splnila, ale ZP bolo nenavratne poskodene a vlada “zarobila” v 1. faze niekolko mld. USD - ale potom to stalo ovela viac a nedala sa rozviazat zmluva skor, … za to bolo penale - skoncilo to zle pre firmu, zasiahlo medzinarodne spolocenstvo - natlak na firmu bol aj od inych firiem. Ale ZP zostalo poskodene a to uz nenahradia ziadne peniaze. To je moj jednoznacny nazor na tuto temu, ale myslim, ze SR v takomto stadiu ani zdaleka nie je s vynimkou poskodenych Tatry. Vobec staty EU sa staraju o ZP.
Aj ked ja viem aj o dalsich problemoch tejto oblasti. Uz tu mala byt takato investicia (mozno aj viac) a stale nie je.
Ale je tu dobra umela vodna “draha” - slalom pre clnky atd. Pekny vodny areal, … nevyuzity, … aj ked je tiez otazka ci prave tato velka investicia pomoze prirode - skor tu bude viac ludi a samotna priroda sa este viac zmensi, …
Ked si myslel tym sledovanim Grecko, tak na to sa nikdy Slovensko nedotiahne. Ono je podla mna skor osud tejto oblasti ako primestke rekreacne megacentrum so standardnymi sluzbamy, alebo luxusne centrum s nadstandardom pre par ludi a zachovania luznych lesov, pokial tam este nejake v blizkosti su… Ale som uz OT, tak nerozvadzam
Dotaz, ta krizovatka je uz vo vystavbe alebo chyba k jej vystavbe “odvaha”? Takisto OT dotaz, ako to vyzera s tym arealom v Cunove a okoli za tie miliardy?
No ked nist, je mozne sa aspon niekde pokochat na tych animaciach a 3D modeloch? Inac mna pekne zlosti, ze u nas su problemy zohnat o akomkolvek projekte animacie, 3D modely Niekedy mi to pride za sa u nas rysuje este na pauzaky
Má náhodou niekto informácie či je možné “rozšíriť” most Lafranconi na 3+3, prípadne či sa s tým niekto už niekedy zaoberal? Začiatkom školského roku sa situácia opäť zhoršila a do 5 rokov bude tento úsek (vrátane D2 po križovatku s D1) na tom veľmi zle. Už teraz by sa malo hľadať riešenie, ak už náhodou neexistuje.
Kedysi sa medzi pospolitým ľudom šírili reči, že most Lafranconi bol projektovaný tak, aby po ňom mohli prekonať Dunaj tankové armády Varšavskej zmluvy v prípade vojnového konfliktu medzi NATO a Varšavskou zmluvou. Preto sa domnievam, že z hľadiska statiky by mal mať most dostatočnú rezervu na premaľovanie na tri pruhy. Pokiaľ ide o normy na šírku jazdných pruhov a odstavný pruh, myslím, že po sprevádzkovaní “trojpruhu” BA - TT tu budeme mať použiteľný precedens. Takže jedno jednoduché riešenie by sa už mohlo črtať. Ale netrúfam si odhadnúť, či sa tým už zaoberali aj nejaké odborné útvary. Zatiaľ je podľa mňa Lafranconi v tieni Prístavného mosta.
Pśśt, to je štátne tajomstvo
Narážam na šírku pruhov, vlastne už také niečo tu máme pár mesiacov (D1) a ešte nejaký rôčik tam bude. V tieni Prístavného mosta bude max. do doby než vznikne vážna dopravná nehoda v Sitine vplyvom zápchy na moste Lafranconi.
premalovat to nie je problem.. by sa vlastne zrusili pripajacie pruhy .. nieco ako je docela bezne v kopu europskych mestach, ze v meste nemaju odstavny pruh .. su tam zachranne ostrovceky .. inak na lafranconi je malokedy problem .. ak tam nie je havarka ..
jo inak zacali budovat mytne brany na D2 pri cerpacke OMV .. ale buduju to dost zdlhavo ..