D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala

Zilinske Sialnice maju oficilanu stranku zilinskedialnice.sk/ ale tato informacia bola publikovana len na ich stranku na Facebooku.

Tak som strašne zvedavý na ten dôvod, keď je tak strašne tajný. Dúfam, že sa ho relevantne dozvieme (nemyslím rôzne dohady a bláboly), a že čoskoro bude výstavba pokračovať. Hlavne, aby potom výstavba nešla na úkor bezpečnostných štandardov tunela. To by bolo zlé.

Nové info ohľadom tunelov okolo Žiliny, plus kopec zaujímavých informácií tu ita-aites.cz/files/tunel/201 … _tunel.pdf, aj keď trochu pozadu oproti realite dnes je už všade vyrazené viac našťastie:-) a zaujímavé info čo všetko razí Žilinská firma Tucon-najdlhší a najhlbšie položený podmorský tunel na svete,aspoň niekto ďalší nás vo svete zviditeľňuje poriadne.

Hoci je to staršieho dáta, ale ak som to správne pochopil, tak NDS-ka v máji zistila, že zvyšná ešte nezrealizovaná časť diaľničného privádzača sa nestihne do predpokladaného otvorenia úseku HP - LL celá zrealizovať, tak ho bude súťažiť na dvakrát s tým, že prednosť dostane časť od križovatky po už existujúci úsek v ZA.
Ak som si to nejako zle vyložil, tak ma opravte
www2.uvo.gov.sk/uvoprofil/downl … 16d762e837

Možno mali s tou druhou castou nejaky problem, napr. pozemky. Inak mi to velmi nedava zmysel.

Mne tiež nie. Veď mohli to len zmluvne ošetriť so zhotoviteľom, že tú prvú časť chcú odovzdať skôr. Predpokladám, že podobne to majú vyriešené so zhotoviteľom LL - DS, ak chcú odovzdať križovatku LL spolu s úsekom HP - LL.

Ešte sa môže stať, že južnú časť odpísali, lebo nie sú peniaze a tak skoro nebude.

ja si zas myslím, že je to robené tak, aby to stálo čo najviac peňazí
nieje problém sa zmluvne dohodnúť, aby jedna časť bola odovzdaná v jednom roku, a zvyšok v druhom roku.
na tej časti smerom do Žiliny veľa práce nieje, dokonca sú tam hotové piliere mostu, takže sa to dá stihnúť v pohode

Priatelia, ako to vyzerá s razením tunela aktuálne??? Razí sa??? Nerazííí sa??? Aká je najaktuálnejšia situácia??? Ak niekto vie, napíšte, aj foto môžete prihodiť, radi popozeráme..Ďakujem

O takých 5 - 10 rokov možno poklepe Procházka 4-krát základný kameň stavby, ktorým sa oficiálne začne výstavba tunela Višňové, ktorá bola pozastavená počas druhej Ficovej vlády. :smiley: :smiley: :smiley:

Na západnom portále sa dnes pracovalo v oboch rúrach gallery/image_page.php?album_id=139&image_id=30204

Razenie bolo pozastavene zhotovitelom.

O tom že nie sú financie sa vie min.rok.Začiatok výstavby južnej časti napajača sa posunul na rok 2018. Chýba tých 52 mil.

Asi tak.

Razenie bolo pozastavene zhotovitelom.
[/quote]
Z akého dôvodu bolo pozastavené razenie? týka sa to len východného portálu? Na západnom portále je čulí stavebný ruch :slight_smile:

Na začiatku ,pri križovatke Lietavská Lúčka je nejaká aktivita.Nie sú nejaké fotografie?

Netreba sa veľa pýtať, ale iniciatívne fotiť, pridať do fotogalérie a porovnať so staršími foto! Teda narýchlo z voleja: Pred časom, 2-3 strany dozadu na tomto resp. na vlákne HP-LL sa chlapi dohovárali, kde v Lietavskej lúčke je rozhranie úsekov. Zrejme diskutovali o teraz Tebou zistenej aktivite /zrejme z úseku HP-LL/.

Razenie bolo pozastavené Objednávateľom, ale pred mesiacom momentálne sa už razí.

Moc by ma zaujímalo, prečo už nezačnú konečne raziť aj druhú rúru v smere od východného portálu. Nezainteresovaní cestujúci okolo si určite pomyslia: ,Prečo zase razia jednu tunelovú rúru pre obojsmernú premávku?"

Majú na to dosť podstatný dôvod. Je tam voda, ktorá vyteká cez štôlňu, presné čísla neviem ale je to buď 80l/s alebo 800l/s. Táto voda bude odklonená a začne sa raziť aj v južnej rúre.