alfi nebuchaj tie tvoje oblubene temy vsade, stacilo na Monitoringu tlace
alebo tvrdenie ze sa neuzivi 3. mobilny operator.
stanog, podla teba stavebne firmy nestavaju nic ine len dialnice ? prave to ze sme mala krajina znamena ze zazemie firiem tiez nie je obrovske a preto je lahsie nadobudnutelne. staci dohliadnut na uplne zakladne veci ako je cista sutaz a zamedzit tvorbe zoskupeni ktore zavanaju kartelom. a tiez je dobry napad stavat kratsie useky D/RC a tiez je dobre ze sa schvalili 2 baliky ciest I. tr. ktore su vo svojej podstate kratke useky kde mozu sutazit aj mensie firmy. a to by sa dalo este vyclenit par desiatok mil. € ktore by sa pouzili vylucne na suvislejsiu vymenu asfaltu ci pridanie odbocovacich pruhov a pod. na takychto zakazkach by male firmy mohli fungovat este lepsie.
Presne tak. Zaroven zdravemu trhovemu hospodarstvu urcite neprospieva, ak 1 firma ovlada väcsinu trhu a kvazi diktuje podmienky ostatnym, medzi inym aj statu a projekcnym kancelariam.
S tým súhlasím čo píšete, aj ja by som bol najradšej keby o diaľnicu súťažilo 10 firiem, každá s vlastnými zamestnancami a vlastnými strojmi. Lenže tak to u nás nie je. S tými mobilmi nebol Rusko ďaleko. Infraštruktúru vlastnili len 2 firmy a tretí sa do jej výstavby pustil až keď už mal nejaké čísla a navyše nastal rozmach mobilného prenosu dát čo si vynútilo jej vyššiu kapacitu. A napriek tomu máme stále lokality kde nemá signál ani jeden operátor.
Ale späť k stavebníctvu, keby sa diaľnice ešte viac kúskovali len preto aby zákazku mohla dostať firma s jedným bagrom, valcom, buldozérom, autožeriavom, malým finišérom a dvoma tatrovkami na 20-timi kmeňovými zamestnancami asi by sme si veľmi nepomohli. A to čo som napísal je už na naše pomery celkom solídna firma. Už sme tu také časy mali v 2008 že pre množstvo zákazok a nedostatok ľudí boli na postoch stavbyvedúcich absolútne nekompetentní ľudia, profesie robili amatéri a stavbára s výučným listom v tom čo staval bol problém nájsť. Skrátka firma ktorá chce zákazku za stovky mil. EUR musí mať na to aj reálne kapacity. Pritom v posledných rokoch sme svedkami skôr monopolizácie ako vzniku nových stredných a väčších firiem.
Ako vlastne dopadol. I. podusek? Podal Doprastav dalsie namietky alebo sa budu obalky otvarat 15.4?
Info z planovaneho programu vystavby D a RC:
Stale nie je zname, ci Doprastav nepodal dalsie namietky voci I. useku?
Vraj nepodal.
viewtopic.php?f=35&t=15173
Uvidíme či v prípade, že nebude Doprastav víťazom prvého úseku (tipujem to na spoločnosť SKANSKA, v posledných obstarávaniach dávala najnižšie ceny), sa nebude potom odvolávať aj voči vyhodnoteniu súťaže.
Odhadujem ze v takomto pripade sa bude odvolavat. Ale vobec sa nebudem hnevat ked mi potom napisete ze som sa mylil.
Otvaranie obalok sa opät posuva, tentokrat o 2 tyzdne
e-vestnik.sk/#EVestnik/Oprava/1771
Druhy usek stale nema urceny termin.
Nie a nie sa posunut dalej
A pritom druhý úsek je tým kľúčovým . . .
To už nie je normálne. Nakoniec to dopadne tak, že tento rok sa ani nezakopne…
No tak sa zakopne budúci rok . . .
To v časovom úseku od roku 1970 (od kedy sa stavajú dialnice) nie je nejak veľa - rok hore dole
Myslim si, ze budeme radi ak sa toto volebne obdobie zakopne…
Nebol by som taky pesimista, su vyhlasene sutaze na 3 useky, v dohladnej dobe by mal ist dalsi a ked sa podari, pôjde do sutaze aj Visnove. To, ze sa nepodari rozbehnut vsetko podla planu je realita uz dlhe roky a ani teraz to nebude vynimka.
Trpezlivost ruze prinasa. Boli taki, co chceli vsetko hned a naraz a pozrime sa, ako to dopadlo.
No v podstate to dopadlo skoro rovnako ako teraz
Stale nic nie je urobene
Nic ine ako cakat nam asi ani neostava…
Treba sa zmierit s tym ze sa stavat este dlho dlho nebude, tieto vychodne useky mozno rozbehnu do dvoch rokov, ale na useky medzi Visnovym a Ivachnovou treba zabudnut, na ich rozbehnutie tato vlada nema volu, financie, ani odborne kapacity na pripravu bezproblemych tendrov na tieto zlozite useky.
nemala ich ani minula vlada … EK doteraz nedala ziadne stanovisko, cize prvy PPP balik by stal tak isto .. na treti balik tiez nezohnali ani po zlave financie, takze dialnice zastavila ficova vlada nezvladnutim PPP..
Podstatne je, ze ficova druzina ma skupinu internetovych trollov na ovplyvnovanie verejnej mienky
A vlastne zabudol som, fico za 4 roky zacal kolko? 13 km D1 v lahkom terene?