no ja osobne normy nepoznám, ale zas od pontónových mostov cez preložky okolo mostov či žel. priecestí pri ich prerábke sú evidentne aj panely dobré ![]()
Asi zalezi podla intenzit.
Napr. tato prelozka v Presove je tiez na velmi dobrej urovni: https://maps.app.goo.gl/QNC61WDtz24Xj31b8
nejake nove fotky pribudli v fb skupine
zapadny portal tunela
Celkom sa maká, konecne odtazili tu jaskynu. Už tam niekdo na FB bedáka že to bude až 2/2026, ale čo viem o organizovaní otvorenia malo by to byť 12/25 ak nie skorej.
Pokiaľ si dobre pamätám, tak ani Vin Diesel nehovoril, že by to malo byť 2025
Krizom-krazom vravel o 2025 aj pri RK aj pri Visnovom
Cebrat by mohol byt aj skôr, ale Visnove neviem, či stihnú.
nieco z betonaze v tuneli Cerbrat
Nevie niekto kedy by mali prebehnut komplexne skusky v tuneli?
Že by ho tam poslala navigácia?
presne tak, mňa tiež navigácia ženie na nedorobené úseky, konkrétne aj na Hu-IvA. Zrejme navigácia “uverila” sľubom naších politikov, ž e dialneaca bude otvorená v roku … Stáva sa to hlavne v navigáciach, zabudovaných v aute , ktoré sa neobnovia.
Moja navigácia v Octavii dostala už asi pred 2 rokmi v rámci updatu máp križovatku D1 x D4. Zrejme keby som mal zaplatené škoda online služby, boli by neexistujúce časti označené ako uzavreté. Keďže nemám - primárne používam Waze - tak ma naviguje, akoby reálne existovala.
Toto sa stáva pomerne často, hlavne na hornom kruháči smerom na DK, už x krát som videl cúvať auta, raz dokonca aj kamión, navigácia ich posiela do tunela smerom na Žilinu.
Hej ja viem ze niektore navigacie su “optimisticke” mne to len prislo vtipne aj som mu zatrubil tak hadam nepokracoval a otocil to.
Ono by stacilo keby tam dali zabrany tak aby sa tam nedalo vojst a opticky by to kazdeho trklo ale to by museli kazdy krat presuvat keby tam isli robit.
nejake nove fotky z tunela cebrat
Vie niekto, kedy je predpokladaný termín ukončenia montáže technológií v tuneli?
nejake info spod hradu likava (sadanie mosta)
Konečne už aj administrátor FB skupiny pochopil, že tohto roku sa úsek otvárať nebude. A nejedná sa o sadanie mosta, nakoľko východná opora mosta nevykazuje zvisly posun, ale horizontálny posun, nakoľko celý svah nad diaľnicou je v pohybe. Bohužiaľ, zastabilizovať daný svah bude veľmi náročné, keďže pevné podložie/ rastly terén je veľmi hlboko. Dodatočný IGH prieskum potvrdil, že do hĺbky cca 36 metrov je zmes akýchsi tekutých ilov, proste nestabilná hornina, v ktorej sa nedá zakotviť opora mosta.
Takže musíme si počkať na riešenie, aké zvolí projektant objektu. Bez úplného zastabilizovania daného územia nie je možné dokončiť most, teda dať ho na trvalé ložiská, osadiť mostné závery, dokončiť rímsy a všetky bezpecnostne prvky mosta, položiť asfalt a ďalších mnoho veci na bezpečnú prevádzku.
Akože vážne to nemajú šance za 5 mesiacov vymyslieť a zrealizovať?
Ak nie, tak aký je podľa Teba odhad?