berem speť … je tam Jaskyňa ![]()
Ten bypass v krizovatke Hubová je už otvorený. Aj waze uz ma aktualizovanu mapu.
V krizovatke Hubova sa frezuje komplet stara cesta.
Vie niekto ako to vyzerá s technológiami? Uz by malo byt hotovo nie?
Ešte úplne nie je hotovo, v tuneli je ešte plno dokoncovaciek. Rovnako tak na povrchu. Koniec roka ako termín spustenia určite nevidím reálne. Skôr jar 2026.
- V Ivachnovej pri galérii sú už položené prvé vrstvy živice smer Hubová.
- Na moste SO 215-00 nad Liskovej sa dnes vykonávala zaťažkávacia skúška.
- Priestor pred východným portálom už dostáva svoju konečnú podobu.
-
-
- V tuneli sú už namontované kamery na úsekové meranie rýchlosti, tak pri prejazde radšej pomalšie.
-
Robil som elektrikárčinu na SSÚD D1 Prešov, vtedy som sa samozrejme zo zvedavosti pýtal chlapcov z NDS či ma vedia zmerať v tuneli. Odpoveď bola áno a v každom, ale na základe GDPR to nemôžu posunúť polícii, čiže nič ![]()
Vyzera to velmi dobre, vdaka za fotky, na druhej fotke uz aj finalne vrstvy asfaltu, paráda:ok_hand:![]()
Áno, na niektorých úsekoch už je položená finálna vrstva asfaltu. A ešte jedna info: zárez na západnej strane medzi mostami SO 203 a SO 204 už je odtazeny.
hura tak toto je vyborna sprava! toto miesto dlho stalo kvoli tej jaskyni ale zrejme tu jaskynu uz zakonzervovali ,spevnili a poriesili snad sa pohlo aj s problemovym usekom so zosuvom nad liskovou
V tuneli Presov su aj nakreslene ciary pokial usekovka meria. Uz som sa par krat pozabudol a zatial nic
ake ciary mas na mysli?
Priecne ciary ktore oznacuju usek merania a pomahaju kameram pocitat rychlost. Urcite to ma svoj odborny nazov, ten ale neviem.
v každom tuneli vedia merať rýchlosť ale nemáme legislatívu, aby to mohla polícia využívať.
Podľa mňa škoda. a nie len ako úsekové meranie ale aj stacionárne radary by stačili. zas okrem Braniska nemáme také dlhé tunely a na Višňové si ešte počkáme ![]()
Ale už nie dlho. ![]()
no neviem, som sa tešil na strednej, že na výšku do ZA budem chodiť tunelom a výška už ďaleko a z tunela furt nič
takže ja si počkám v klídku radšej ![]()
neplánuješ ďalšiu … výšku ?
![]()
nie, ale teším sa, keď tade pôjdem deti na výšku odviezť ![]()
Ked uz spominate.
Ako chlapec som sa bol s otcom na bicykli previest na vtedy rozostavanej D1 pri Liptovskom Jane. Prestavam verit, ze do dochodku prejdem trasu Zilina - Liptovsky Mikulas celu po dialnici.