D1 Hubová - Ivachnová | tunel Čebrať

3 lajkov

berem speť … je tam Jaskyňa :slight_smile:

1 lajk

Ten bypass v krizovatke Hubová je už otvorený. Aj waze uz ma aktualizovanu mapu.

4 lajkov

V krizovatke Hubova sa frezuje komplet stara cesta.

5 lajky

Vie niekto ako to vyzerá s technológiami? Uz by malo byt hotovo nie?

1 lajk

Ešte úplne nie je hotovo, v tuneli je ešte plno dokoncovaciek. Rovnako tak na povrchu. Koniec roka ako termín spustenia určite nevidím reálne. Skôr jar 2026.

4 lajkov

1. V Ivachnovej pri galérii sú už položené prvé vrstvy živice smer Hubová.
  2. Na moste SO 215-00 nad Liskovej sa dnes vykonávala zaťažkávacia skúška.
  3. Priestor pred východným portálom už dostáva svoju konečnú podobu.
      1. V tuneli sú už namontované kamery na úsekové meranie rýchlosti, tak pri prejazde radšej pomalšie.
12 lajky

Robil som elektrikárčinu na SSÚD D1 Prešov, vtedy som sa samozrejme zo zvedavosti pýtal chlapcov z NDS či ma vedia zmerať v tuneli. Odpoveď bola áno a v každom, ale na základe GDPR to nemôžu posunúť polícii, čiže nič :laughing:

4 lajkov

Vyzera to velmi dobre, vdaka za fotky, na druhej fotke uz aj finalne vrstvy asfaltu, paráda​:ok_hand::ok_hand:

2 lajkov

Áno, na niektorých úsekoch už je položená finálna vrstva asfaltu. A ešte jedna info: zárez na západnej strane medzi mostami SO 203 a SO 204 už je odtazeny.

11 lajky

hura tak toto je vyborna sprava! toto miesto dlho stalo kvoli tej jaskyni ale zrejme tu jaskynu uz zakonzervovali ,spevnili a poriesili snad sa pohlo aj s problemovym usekom so zosuvom nad liskovou

2 lajkov

V tuneli Presov su aj nakreslene ciary pokial usekovka meria. Uz som sa par krat pozabudol a zatial nic

ake ciary mas na mysli?

Priecne ciary ktore oznacuju usek merania a pomahaju kameram pocitat rychlost. Urcite to ma svoj odborny nazov, ten ale neviem.

1 lajk

v každom tuneli vedia merať rýchlosť ale nemáme legislatívu, aby to mohla polícia využívať.
Podľa mňa škoda. a nie len ako úsekové meranie ale aj stacionárne radary by stačili. zas okrem Braniska nemáme také dlhé tunely a na Višňové si ešte počkáme :smiley:

1 lajk

Ale už nie dlho. :wink:

no neviem, som sa tešil na strednej, že na výšku do ZA budem chodiť tunelom a výška už ďaleko a z tunela furt nič :smiley: takže ja si počkám v klídku radšej :smiley:

5 lajky

neplánuješ ďalšiu … výšku ?
:smiley: :smiley: :smiley:

1 lajk

nie, ale teším sa, keď tade pôjdem deti na výšku odviezť :smiley:

9 lajky

Ked uz spominate.
Ako chlapec som sa bol s otcom na bicykli previest na vtedy rozostavanej D1 pri Liptovskom Jane. Prestavam verit, ze do dochodku prejdem trasu Zilina - Liptovsky Mikulas celu po dialnici.

1 lajk