D1 Fričovce - Svinia

Fričovce by mohli ostať kľudne tak ako sú, len na zjazd od PP a nájazd na PP. ved také niečo je aj na Liptove pri Jánskej Doline a nikoho to netrapi! :wink:

dnes som bol v tme a hmle asi o 2 sek. rychlejsi, cize priemerka v pohode nieco nad 130 km/h, cas prejazdu medzi MUK SVI a byvalou MUK FRI mas rovnych 5 min, ja som mal 4:58

Išiel som aj z manželkou a synatorom tak som nechcel byť hulvatom ja, ale každeho som slušne prebliknul a občas aj zatrúbil a tie uražlive gesta od dotyčných pánov-motakov pravé že smerovali na moju adresu, že čo si dovoľujem a čo ma aj celkom pekne popravde šokovalo. No čo mame tu novy druh vodičov, na ktorých by sa mohli zamerať aj šerifovi muži, ale to by nesmeli mať Prasaty a Superbečky! :laughing: :laughing:

keby som na začiatku nemal policajtov, tak som aspoň o 10 sekúnd rýchlejší :slight_smile: priemerka mi vychádza takmer presne 130

…a v letnom režime bude myslíš bezpečná aj ta 150-160 alebo to už bude na hrane? :question:

Ahojte, chcem sa opytat na MUK Svinia. Da sa z nej zist v smere od PP do Svinej/Maleho Sarisa, ale opacne uz nie, teda z Maleho Sarisa bud ist az do Sirokeho, alebo naspat do Presova, tam sa niekde otocit o 180 stupnov, a sup na dialnicu?

Ked sa dokonci kruhac na PO-Zapad, malo by sa dat smerom od Maleho Sarisa napojit na dialnicu v smere na PP, vsak?

Vdaka :slight_smile:

[video_youtube]YouTube
[size=85]url: youtube.com/watch?v=1zeyOnVBxko[/size]

Vdaka za video. Cize v smere od PP sa da zist na Chminiansku aj Sviniu.

Otazkou pre mna ostava, ako je to v opacnom smere - ako sa od Maleho Sarisa dostat co najlahsie a najspolahlivejsie na D1 v smere na PP? V konecnom dosledku mi ide o to, ako ist z Velkeho Sarisa na zapad. Cez cely Presov (napr. Sidlisko 3) je to riskantne - moze to byt pomale az upchate. Ist az na MUK Siroke je zase trochu smutne, ked uz postavili tie nove useky…

Pocul som o nejakom “tajnom prechode” z Maleho Sarisa na CS Slovnaft :smiley: Ale vraj je tam zakaz a udajne tam zvyknu stat policajti…

No, bud po I/18 az za Fricovce a napojit sa pred Braniskom, alebo cez PO, ale ako sa tam najlepsie vymotat ti musi poradit niekto iny.

Co sa tyka dostavania MUK PO zapad, tam napojenie bude, ale take na zakrutenie hlavy…

…a vlastne sa to napaja na vetvu z R4, co teda tak skoro nebude, jedine zeby sa cast toho postavila v ramci useku D1 PO zapad - juh.

A “tajny prechod” bude toto;
google.com/maps/@49.0010492 … 56!6m1!1e1

Vdaka za odpoved. Cize bud prejst cez Presov, alebo z Maleho Sarisa vojst do Presova, a pri prvej prilezitosti sa otocit naspat na zapad. Dufal som, ze bude stacit dobudovanie kruhaca, nie celu MUK R4 x D1… No co uz.

no, z maleho sarisa by sa mi asi nechcelo ist do PO, stat na semafore pri vstupe do PO, potom sa otacat ori odbocke na rurky (oproti shellke) a nazad zas stat na semafore pri najazde na D. radsej by som isiel rovno po prazdnej 1/18ke, kde by v obciach mali casom zmiznut docasne stavebne 50ky (alebo uz zmizmli?) a budu opat 70ky. snad nazlosti len prejazd cez fricovce, kde bude dlha 50ka…
po dobudovani MUK PO zapad vratane pokracujuceho useku do tunela by sa mali dobudovat aj vetvy na R4, cize ako ukazuje andy sa uz bude dat na D 1 dostat a to pomerne jednoducho, aj ked to vyzera krkolomne. v principe sa otocis na existujucom KO pred PO o 180stupnov a uz mas vyjazd na D1…
Od Velkeho Sarisa by som urcite siel cez PO, snad okrem rannej ci piatkovej spicky, kde je to od VS fakt dost zabite

Vcera pri tych vydatnych dazdoch, som zacul v dopravnom servise informaciu, ze D1 bola zaplavena niekde v okoli tohto useku (alebo Svinia - Presov?), nevie niekto presne miesto?

Tiež som to včera zachytil, tak som hľadal že kde to bolo a písali to napr. tu: Polícia tiež upozorňuje, že na diaľnici D1 smer Poprad-Prešov sa v úseku pripájacieho pruhu od Chminianskej Novej Vsi (okres Prešov) hromadí voda, ktorá vplyvom hustého dažďa nestíha odtekať. Podľa polície tu došlo už k viacerým nehodám.

ZDROJ: domov.sme.sk/c/20091623/pocasie- … ekach.html

okolo 16:00 som schadzal z dialnice na chmin. novu ves, v protismere bola oplieskana octavia, o hodinu som isiel nazad a na tom istom mieste uz bol oplieskany tmavy passat… nieco tam nieje v poriadku

Hm, asi niekto podcenil vstupné premenné vplyvov prírody pri vypracovávaní technického riešenia projektu..

Ak diskutujeme o pripájacom pruhu od CHNV tak ten je rovnaký ako bol pri spustení úseku Svinia - Prešov a to je už pekných pár rokov. Tam sa nič s novým úsekom nemenilo.

Jaro, to ale nič nemení na tom, čo som napísal. Či už ide o jeden, alebo druhý úsek.

Jaro nebavime sa o pripajacom pruhu, tie oplieskane auta isli od Popradu. Na prvy laicky pohlad je na konci toho premostenia, zrejme prilis vela vody.

Informáciu o pripájacom pruhu som bral z vyjadrenia polície ktoré publikoval rado o cca 5 príspevkov vyššie, nemám záujem niekoho ochraňovať ak porušil predpisy, ale ani obviňovať ak ich nepoznám. V poslednom období sa stretávame s prívalovými dažďami aké nemajú obdobu. Za posledné roky som videl záplavy na miestach kde potôčiky majú normálne výšku 10 cm a strhali mosty a cesty. Možno by sa k tomu mohli vyjadriť odborníci na akú vodu sa projektujú stavby, lebo sa mi zdá že v posledných rokoch čoraz viac dochádza, podotýkam lokálne k tisícročným vodám.

Stáva sa to občas pri silnej lokálnej prietrži mračien. Nazýva sa to blesková povodeň. Môže sa to stať v podstate kdekoľvek, aj na neočakávaných miestach.