Už pred rokom 2011 sa riešili zosuvy tohto kopca, a teraz sa čudujú že sa hýbe most
pred staubou dialnice sa robi geologicky prieskum. ten ma odhalit prave taketo problemy aby sa dali riesit vopred -kym tam este nestoji nasyp alebo most. od kvality geologickeho prieskumu zalezianaj vysledky … ale na kvalitny geologicky prieskum treba cas.
ako najvacsi problem vidim hranicne uzemia - teda uzemia kde sa prechadza napriklad zo zosuvov na dobre podlozie. staci drobna chyba … posunut prieskumny vrt o 5m a uz je to ina muzika. neviem ci sa u nas robi aj geofizika ktora by mozno poukazala na niektore problemove casti ale vacsinou sa vychadza zo starsich vrtov ktore boli robene este za sociku - tie su kvalitne spracovane ale to neznamena ze ich poloha vzdy vyhovuje trase dialnice.
na tomto mieste by som mohol tvrdit ze sa geologia zanedbala pretoze dokladny prieskum sa zameral hlavne na zosuvne uzemie opodial …
… a v dalsom predpokladam ze to nebol plytky a bol pomerne stary zosuv takze odhalit sa ani velmi nedal
Ako su na tom mosty kde sa 15.09. Pokladala izolacia? Mal sa hned v ten tyzden pokladat asfalt. Uz je vsade plynula vrstva asfaltu aspon od Fricoviec po most nad cestou do Ondrasoviec (ten co sadal)?
Bol som vcera pozriet Ondrasovsky most, ale nic sa na nom nerobi od poslednej fotodokumentacie co tu mame to vyzera rovnako, ale smerom na zapad bolo vidiet aj o 19:00 velke mnozstvo pracujucich vozidiel, na fotky ale uz nebolo dost svetla, presvihol som to…
Kanky ked bude volno tak sup sup pofotit to, cakam kym to cele otvoria aby som mohol uz konecne cestovat do tatier od Presova len po dialnici a nestrachovat sa ze ma nejaky blazon sunda lebo tam co vystrajaju na tej 18 to je sila uz
Yo3hi, neviem prečo ako miestny /Prešov, Poprad/, máš na Kankyho také nekresťansky vysoké nároky /skoro ukrajinská hranica, Krakow/ .
Ej, veru vystrájajú. Ale hlavne a len kamionisti. Asi ich, chudáčence, šikanujú do expresne rýchleho dodania špedičné firmy, zamestnávatelia, dispečeri a podobní, ktorí vyhrievajú stoličky v …trans s.r.o.čkách. Náhodou v tej tme niekto nevie odhadnúť zákrutu a rýchlosť, ktorú má do nej zvoliť, zníži rýchlosť a už sa mu ťažkotonážní lepia na riť a vyblikávajú.
OT: o kamionistov si každý rád “hubu otrie” ale nevie kde vznikol tento mýtus, ročne dám 50.000 km a TiRákom sa cítím ohrozený veľmi výnimočne, najväčšou lúzou za volantom bezkonkurenčne taxikári, občas im sekundujú autobusári. Na TIRákov môže nadávať niekto, kto nedával pozor na fyzike v 6.a 7.ročníku ZŠ, 20t proste nie je Fábia…
Sentilj suhlas, kamion ma ohrozil iba raz. Ale osobaky s ludmi co neovladaju zakladne pravidla cestnej premavky, alebo sa nevenuju riadeniu (mobil v rukach, nesledovanie znaciek, zrkadiel) pravidelne.
chodim tymto usekom denne a kamionisti rozhodne niesu problemom ak sa bavime o piratoch ciest…
sak volno je furt len tadial ja jazdim vacsinou v noci, mozno buduci tyzden sa bude dat cez den, ale urcite Jaro alebo Wili, Driver, ci niekto iny pofoti…na otvorenie oktober-november to ale nevyzera
ono ta 18 CHNV - Bertotovce - Hendrichovce, resp. medzi MUK Svinia a MUK Fricovce, je v super parametroch, len uz by potrebovala komplet reko a momentalne kvoli vystavbe je obmedzena, ale normalne tam je v obciach 70ka, cize urcite by som pripisal nejake kolizie aj uz nekvalitnemu povrchu, ktory sa vystavbou len zhorsil
veru, tajne som dufal, ze zhotovitel v tomto useku natiahne asfalt na revans za to, ze tu cestu pri vystavbe dokalicil… ale asi by sme museli zit v inom state…
vcera sa na moste ponad cestu do Hermanoviec robili nejake zatazove testy alebo co… v strede pola medzi piliermi stalo asi 10 preplnenych nakladiakov
moj nazor ze tu dokalicenu cestu daku ako tak do poriadku…aspon vzdy to tak bolo za posledne roky…
Od I/18 po Kurimany dali nový povrch.
Peterle, netrafil si sa ano do temy ani do casu.
Ale trafil. Podporil som fanisikov nazor, že zničenú cestu stavbári zrejme opravia, keď to urobili napríklad pri Kurimanoch.
Problém je v tebe, nepochopil si o čom píšem.
Ja to vidim inak. Nabuduce pridaj kontext a nemusis na nikoho ukazovat ze je vnom problem len v tebe nie. Posty od lopaty su tu uplne k nicomu - lebo niekomu sa neche napisat 5 slov navyse.
Tak ale na tej tretotriedke uz boli take jamy, ze sa tam dalo ist hadam 10kou ako pomedzi kuzelky
Kurimancania si za to mohli sami .. dostali cestu az ako posledny .. stale sa im nieco nepacilo a i blokovali prace. Malo to aj dost pozitivny dopad - vysoka sa tam popriceste velmi rada zdrzuje a i ked prebehla popred auto tak sa nic nestalo
Na I/18 medzi Fri-Svi to snad nebude take tragicke a cestu opravia ale ak bude zle pocasie tak mozno az buducim rokom (nie uplne verim tomu ze sa stihne odovzdat do konca roka)