Bol by záujem na tomto fóre o fotografie (aktuálne, moje vlastné) z naj stavieb v Kanade v Toronte
*pridal by som sem cca. 30 foto diaľnic, tie niektoré by sa mohli zmazať, lebo sú neaktuálne (starý povrch, inak pruhy atď.)
*diaľnice, cesty, križovatky, nadjazdy, MÚK
A pár osobnejších miest, tie by som dal do súkr. gal.
Ked uz nam tu spammer resurrectol thread, nenasli by sa nahodou nejake panoramaticke zabery na dialnice v style National Geographic ? V Kanade by to nemusel byt nejaky zasadny problem
To som tam chcel dať aj ako názornú ukážku ako má vyzerať horská cesta:
*dobré zvodidlá
*štýlové zastávky pre autobusy
*kvalitný povrch
*CB kryt na moste
*kvalitné odvodnenie spevnené kameňom
*možnosť odpočinúť si (bez skoku z vozovky)
Všetko fajn, ale tie búdky so sedlovou strechou to asi nebudú prístrešky autobusových zástavok. Inak by cestujúci museli pri vystupovaní/nastupovaní preliezať cez zvodidlá.
Asfalt práveže podlieha rýchlejšiemu zhoršeniu kvality pri jazde a vďaka teplotám sa zrovna na moste rýchlejšie deformuje. Preto sú na Slovensku také mosty aké sú, … v ČR už na mnohých diaľniciach s Ab krytom dávajú na mosty CB kryt.
Ano, jednak sa jazdí oveľa ohľaduplnejšie, než v EU, ale zvodidlá sú:
*betónové v okolí miest a vždy na viacpruhových diaľniciach
*železné v okolí mostov, nadjazdov a ekotunelov
Inak existujú len široké zelené pásy, kde sa zvodidlá dodatočne montujú od r. 2002, … aj to viac-menej “z nudy” v stavebníctve v dopravnej infraštruktúre. Detto v USA a Mexiku. V Sev. Amerike je to jednoducho takto.
No bez tych zvodidiel to vyzera podstatne lepsie, ale mozna zasa vznika v noci problem s oslnovanim protiiducimi autami ? Usek BB-ZV sa mi vzdy pacil, ale aj ten uz “pokazili”