BETAMONT, s.r.o., Zvolen

Spoločnosť BETAMONT s.r.o. Zvolen vznikla v roku 1992 s cieľom uplatnenia sa na trhu v oblasti telekomunikačnej a zabezpečovacej techniky. Spoločnosť postupne rozširovala rozsah svojich podnikateľských aktivít a cieľov podľa podmienok rozvíjajúceho sa trhu a to prioritne do informačných systémov diaľnic a oblasti železničnej zabezpečovacej techniky.

Spoločnosť patrí do skupiny Castor & Pollux Group.

Činnosť - diaľnice - betamont.sk/index2.php?id=1.1&lang=sk :arrow_right:

Kamerový dohľad, Meteorologické stanice, Elektronické meranie výšky vozidiel, Sčítač dopravy, Premenné dopravné značenie, Elektrická závora, Lokálny dispečing, SOS hlásky – telefóny núdzového volania, Technologické prvky siete

Referencie - betamont.sk/index2.php?id=0.4&lang=sk

Zdroj ako aj dalsie info najdete tu - betamont.sk/index2.php?id=0.0&lang=sk

Typický príklad firmy na fóre, ktorá sa zaoberá práve špeciálnymi prácami na výstavbe diaľničnej siete, špeciálnym technologickým zázemím. :sunglasses:

Aj táto firma dostala od Protimonopolného úradu SR pokutu za kartelovú dohodu pri výstavbe úseku diaľnice D1. :arrow_right:

BETAMONT s.r.o., Zvolen, peňažná pokutu vo výške 4 741 000 Sk.-

Zdroj: antimon.gov.sk/article.aspx?c=12&a=2032

Tak zrejme táto firma to bude mať najhoršie zo všetkých pokutovaných, lebo nemá potrebnú dcérsku firmu, cez ktorú by sa mohla realizovať.

Čo si myslíte vy :question:

Vidím prúser … táto firma zabezpečuje montáže zabezpečovacích zariadení pre ŽSR a neviem o inej firme disponujúcej potrebnými technológiami pre montáž stavadiel SIMIS (okrem samotného SIEMENSu) … takže koridor sa nám zasa poriadne predraží alebo zabrzdí …

Ak to je rozbehnutá zakázka, tej sa to nedotkne nijako. :wink:

Áno ale uvedom si, že je to dištanc na 5 rokov. Dovtedy bude treba ZZ pre Nové Mesto, pre Brestovany, ďiaľkovo riadené výhybne na trati Nové Mesto - Piešťany, … na to všetko nie je vypísané ešte konanie a v súvislosti s ostatnými stavbami ho môže realizovať IBA Betamont … Nehovoriac o tom, že potom už asi nebudú žiadne ďalšie, lebo táto firma bez štátnych zakázok (najmä) od železníc 5 rokov nemôže prežiť …

Uvažuje sa už len o jednom roku po lobbingu/naznačení ministra dopravy.

V takom prípade, ak je samotná na trhu, príde veľmi rada ďalšia, ak by to bolo 5 rokov. :stuck_out_tongue:

Na tieto zakazky je ale viazane urcite know-how (prepajanie a integracia systemovych komponent AŽD Praha, Siemens-Nixdorf a Starmon Choceň, rozne technologicke detaily) a firma ma urcite dohody so Siemensom a Starmonom … aby to potom nedopadlo ako zariadenie v Zst. BA - Petrzalka), kde jednotlive systemy nie su schopne spolupracovat a vypravca robi jednu vec 4x.

Kto to robí v ČR, Rakúsku alebo v Nemecku :question:

Jednoducho, ja by som o to neobával, že nebude mať kto robiť tieto práce na železniciach.

O to sa viacmenej nebojím ani ja, ale myslím si, že to nebude v takej kvalite a pritom za podstatne vyššiu cenu …

Tak to s tou vyššou cenou, ani by som nepovedal, keďže firma je tu v kartelovom “obchode” … na diaľniciach a tým, že je jediná v SR ako píšeš ty, tak je monopolná, takže ako vieš, že teraz sú tie ceny nízke a potom budú vysoké :question:

Takto, ona tá firma nie je monopolná, ale “monopolná”. Teda že existuje viacero firiem, ktoré sa týmto zaoberajú. Z tých bola vybraná táto ako najlacnejšia. Začala to teda robiť svojim spôsobom, ktorým ale nemôže pokračovať žiadna ďalšia (je naivné predpokladať, žeby napr. Siemens poskytol podrobnejšie informácie o SIMISe AŽD, ktorá mu konkuruje v SRN alebo Starmon dal popisy komunikačných protokolov pre panely do rúk napr. Mikrovoxu alebo BUSE, ktoré ponúkajú podobný sortiment). Betamont mal tú výhodu, že preberá komponenty viacerých firiem a vlastná práca je ich integrácia.

Ale ako hovorím, neobával by som o to, že nebude mať kto pracovať na železniciach v SR, nech už sa to týka čohokoľvek.

No … v stavebnom ohlľade áno, v prevádzkovom možno za nejaký čas ani nie …

Tak v takom prípade, že nebude možné modernizovať železnice, sa budú musieť financie presunúť na diaľnice. :stuck_out_tongue:

Už sa teším ako budem namiesto dopravy na železnici riadiť nejakú tú poriadnu križovatku :laughing:

V tomto prípade mám nové poznatky. Kartelová dohoda na diaľniciach sa nemusí preukázať na železniciach. :bulb:

To nie, ale ten distanc predsa plati na VSETKY verejne zakazky … alebo sa mylim?

Dá sa to obísť v prípade, že bude Betamont dodávateľom.