Bardejov a doprava v tejto oblasti

kartelistov - ISK a DPS asi nepustili - webnoviny.sk/ekonomika/clano … ci-firmam/

Zaujmave ze uz aj tu sa objavuje talianska firma Serenissima Costruzioni. V CR dalal najlepsie ponuky na rekonstrukciu 3 usekoch D1.

IS KE patria pod COLAS, a CESTY NITRA patria tiež pod COLAS, a ty v súťaži boli, takže svojím spôsobom boli v súťaži :slight_smile:

inak už je von aj zmluva crz.gov.sk/index.php?ID=1683027&l=sk

510 dni na dokoncenie, krasa, buduci rok jazdime :slight_smile:

no ono tych 510 dni je od prebratia staveniska a to moze byt aj o tri mesiace :smiley: a to jest 10/2016 ? :slight_smile: do volieb to aj tak nestihaju ak maju byt 03/2016
ale možno že to má bardejov ako darček za výsledok volieb :smiley: keby sme mi takto hlasovali v BB možno by už bola diaľnica do RK :slight_smile:

A ktory variant to bude?

Odporucany bol variant A, ten s ostrou zakrutou zapadne od mesta a blizsie k nemu, v samotnom projekte je uz oproti EIA aj tak dost zmien takze mozno ani jeden :slight_smile:

ak by to niekto chcel vidiet tak tu je odkaz mám to iba v pdf a do obrázkov sa mi to nechce dávať …
uloz.to/xvsKosrQ/bardejov-zip

Diky.

pridal som do galerie mapu.

[album_photo]24409[/album_photo]

ako bolo uz spomiene, to sialene ukoncenie je fakt divocina, sak ked chcem ist niekto na presov, tak sa mu oplati ist cez sidlisko ako cez ten kruhac, pritom by sa tam dalo urcite urobit peknu MUK

aj tak su tam dve premostenia ..

plus sa divim, ze to zaustenie nevyuzije aj moznost ze to usti do 4 prudovky, teda minimalne smer obchvat - bardejov centrum mohol mat priebeznu vetvu , ako aj centrum - kpt. nalepku mohla byt priebezna vetva , detto kapitana nalepku - presov .. co by odlahcilo prejazd od centra smer obchvat

práve som to chcel napísať ohľadom toho ukončenia smerom na Prešov, Svidník a centrum, …presne ako píšeš,
Šlo by to vyriešiť elegantnejšie a aj dopravne jednoduchšie

Este sa divim ceste na Mihalov… Z jednej krizovatky vzniknu vedla seba dve T-ckove :confused:

Je to kvoli tomu, aby nebol priamy priesecnik (a teda aby ti co idu z BJ do Mihalova spomalili). Povodne tam xceli drbnut mali kruhac :smiley:

Áno, tá tzv. odsadená križovatka je kvôli bezpečnosti, aby niekto kto ide dolu kopcom z Mihaľova do mesta nevletel priamo pod kamion. Podobne aj z mesta na Mihaľov.

Sklamal ma kruhový objazd v križovaní s II/545. Čakal som veľký kruhový objazd s dvomi pruhmi. Podľa môjho názoru je tam potrebný. Stretávajú sa tam 4 frekventované smery. Ten navrhovaný jednopruhový malý, vnímam ako kolízny bod a zbytočný spomaľovač premávky.

mi to pride ako…kruhac uz v projekte mame, MUK mame, drbnime tam este dve tecka…pritom stacil jeden maly mostik, ktory by mozno aj utopili v tej cene…

kanky, ja som velky fanusik MUK, no pri tom co sa na SVK stvara s kruhacmi, tak tie 2 T za sebou su ohromna vyhra. Tu ked ku mne dosla veta projektanta zameru “krizovatku s cestou 3. triedy do Mihalova je navhodnejsie riesit kruhovym objazdom s malym polomerom, aby vodicov zo vsetkych smerov (aj vzhladom na smerove a vyskove pomery trasy) prinutila co najviac spomalit” uz uz som si v ruke citil sekeru jak s nou niekomu “orubavam mozog bo aj tak mu je nanic” :smiley:

Mozog? Prsty ako výstraha, aby sa nič také nenakreslilo dobudúcna :smiley:
Asi treba nejakú lekciu, že žiadnu bezpečnosť premávky nezvýšia(skôr opak) a plynulosť premávky minimálne v špičke je v prdeli…
Nič nie je lepšie ako malý kruháč a veľa áut, na Slovensku je takých už akosi veľa. Situácii, kedy môže dôjsť k havárii nastáva mnoho. Veľa vodičov nepoužíva smerovky, to ma najviac serie, ako keby posunúť páčkou bol problém, asi to bolí…

Jo a o par rokov sa to bude prerabat, lebo uz teraz je to zle…