Akou rýchlosťou jazdíte po diaľniciach?

Jazdíte pomaly, priemerne, rýchlo?

[size=75]Otazky opravil B;[/size]

Záleží podle toho, kdo mi platí PHM. Jestli já tal okolo 120-130 jestli firma či někdo jiný tak nad 160 km/h.

Ja som nad tymto dost dlho uvazoval - ale nakoniec som hlasoval za moznost c.2 co presne vyjadruje ze jazdim od 0 do 160 km/h. Ale tym tiez myslim ze to je z hladiska casu - inak niekedy ked sa to da tak idem aj viac ako 200 km/h.

Naftu si platím ako študák sám, takže sa na 1,9 TDi držím pri 130-140 kmh na 6,0l/100km a som celkom spokojný… Aj keď ocenil som moju cestu po Polsku loni v lete za 4,5l/100km lenže to sa na diaľnici neprinútite :wink:)

Na Slovensku tak do 160 niekedy do 200. Mimo Slovenska tak 200-350 ( hlavne Nemecko ).

ja jazdim plus minus predpisovo. nie je to kvoli spotrebe, ale tak nejako kvoli tomu, ze si hovorim, ze tych 5 minut co niekde prijdem skorej ma nespasi :wink:

proste klud veget pohoda :sunglasses: ja som celkovo taky kludny clovek :laughing:

ja jazdim (aj ked uz nie tak casto ako pred paru rokmi) skoro predpisovo ale kedze sa pokutuje az za prekrocenie o 10km/h tak na dialnici idem tak do tych 140 … isiel som aj 165 no moja sunka nieje na taku jazdu uz stavana .. tych 140 je rozumne maximum a pri spotrebe benzinu v okoli 6,3l/100km je to celkom dobre hlavne na to ze ide o 10r masinu …
… vacsinou ani mimo dialnic casto nepustam nohu splynu tak aby som si udrzal svojich 90-100km/h :wink: (mesto podla znaciek a predpisov .. nerad by som niekoho sejmul) skoda energie pri opatovnom rozduchani :slight_smile:)) a to dokonca aj na branisku a soroske … naozaj skoda benzinu

90% jazdim 140 km/h. Krajnach kde je 120km/h 130, Nemecku idem rychlejsie.
Niekedy idem nad 140 ale to ked sa naozaj musim ponahlat.
Ina vec je max. rychlost mimo dialnice, tam moc nedodrzujem.

To som cakal kto toto napise. Je velmi vela ludi ktori na dialnici idu napriklad pri max. 130 km/h, 110 km/h vynimocne pri predbiehani aj 140 km/h ale drzia sa plynulej 110 km/h pri dlhej vzdialenosti z roznych dovodov - setrenie paliva, pohodlna a plynula jazda (nie brzda+plyn a non-stop pozornost na 200%) … ale po “normalnych” cestach uz porusuju dopravne predpisy - konkretne rychlost, napriklad ked je max. 90 km/h a je to rovnejsi usek (alebo su miestni) tak idu aj 110-120 km/h a prave toto sposobuje casto problemy v zmysle dopravnych nehod atd.

Ja tak jazdim inak tiez. :bulb:

Adaios,

stejne vacsinou na normalnich cestach ktore idem az tak rychlo sa neda ist. Na SK cez den vacsinou priemerna rychlost je 80km/h lebo cesty su ucpate. V IT si problem je podobny + mame zavedeny bodovy system na vodiciak. V Rakusku je 100km/h a to je dostacujuca rychlost. Jasne ze ked sa da idem rychlejsie ned ze je predpisana rychlost, aj ked poslednej dobe sa mi uz nechce bezat. :laughing:

Po dálnici většinou tak 110 - 120 km/h (když nemusím spěchat), souhlasím s Adaiosem, že těch 110 km/h je nejlepší z hlediska spotřeby a pohodlí. Mimo dálnici, když je to rovná přehledná silnice, také někdy jezdím přes 100, i když je povoleno 90.

osobne mam skusenost ze rozne auta maju rozne minima spotreby .. mne to zatial vychadza niekde pri 130km/h ale nejazdim tak inde ako na dialnici …
.. mozno ma teraz poslete niekam bo vseci hovoria opak ale mam skusenost ze na aute s I-ckom je lepsie dosiahnut cielovu prevadzkovu rychlost v priebehu prvych par sekund … teda pri rozbiehani mu tam trosku nalozit .. ale nie privelmi to by bola strata … treba si to poriadne zotestovat … ono motor potrebuje na to aby sa tocil urcitou rychlostou urcite mnozstvo paliva … toto mnozstvo je ale pri nizsich otackach vyrazne vyssie (mala zotrvacnost) a odporove sili trenia (a nepriamo aj hmotnosti) a odporu su pri tychto rychlostiach sa tak vyrazne neprejavuju na spotrebe … preto ak niekto zrychluje z 0 na 60 za 30s spotrebuje na tento manever viac palyva ako ten co to uroby za 10s … treba to citit .. ten motor pri adekvatnom zoslapnuti plynu ako keby ozil a radenie 1-2-3… bude nasledovat velmi rychlo po sebe … po dosiahnuti vp staci uvolnit pedal (niekedy az o polovycku) a spotreba z 10-12l klesne razom na 6-7-8l a niekedy aj na menej … ak clovek zrychluje pomalicky tak to avto nebude zrat trebars 12l ale len 10l ale omnoho dlhsi cas … mozno az 3x taky cas a to je ta neuspora … druha uspora je v brzdeni motorom … osobne mam zaradenu rychlost vzdy ked sa auto hybe .. dosledok odporu a treniaje ten ze auto aj napriek velkej Ek ju velmi rychlo strati trenim o asfalt a o atmosferu .. dosledok je ten ze motor pri volnobeznych otackach zere tak 4-6l za hodinu co je dost blbe hlavne ked to niekto rozducha na 80 a potom na volnobehu sa gula az kym auto skoro nezastane … toto nieje setrenie ale prapenie … ked pocitac registruje dvojnasobok kludovich otacok (aspon umna co je asi 2000rpm) automaticky vypoji vstrekovanie paliva (nutnost nezoslapnuty pedal plynu) … valze teda prejdu zo ziskoveho cyklu na stratovy … teda brzdi sa motorom ale tieto straty su pri vysokych otackach velmi male lebo klapka nasavania je takmer naplno otvorena automatom … takze to prida tak + 10% odporovych sil … vzhladom na to ze samotny odpor vzduchu rastie s v^2 tak je to niekedy aj menej … pri nizskych otackach je zase stratovost vyssia a teda auto spokojne dobrzdi tak ze sa brzdy dotknem iba v poslednej sekunde ked uz musim vyradit … celi zisk j v tom ze pri vysokych otackach je spotreba rovna 0 a po 100000km som musel uz vymenit brzdove dosticky ktore neboli skoro vobec zodrete (kukali na mna v servise ako na chu.. ze naco davam menit nove dosticky … lenze uz mali svoje roky a lepsie ako sa niekde zabit;) … spotreba v meste v ete 6,7 v zime do 8 .. mimomesta zima leto do 6,5 … jazdil som aj priruckovo ale taketo hodnoty spotreb som nikdy nedosiahol :wink:

random,

fyzikalne vysvetlene - ale toto co si napisal treba najprv velmi dobre samostatne otestovat a hlavne - pri vacsich autach kde spotreba presahuje 10l/100 km pri kombinovanej jazde toto az tak neplati - pretoze na rozbiehanie pri tvojom popise by bolo potrebne extremne velke mnozstvo paliva a potom by to nekleslo tak vyrazne. To mam z vlastnej skusenosti. Ohladom oficialnych udajov o spotrebe ja som to tiez nikdy nedosiahol - vzdy som min. o 1l mimo.

no hej adaios … pri takych 2-3t kravach co v nadrzi urobi vyr ked mu trocha nalozis tak to uz az tak neplati … vyhodu v tomto maju prave male auta (do 1,5t) s areodynamickymi tvarmi … nehovorim ze SK FE je prave areodynamicka ale vzhladom na to ze VW 1,6i je velmi dobry motor , tak sa to prejavy na spotrebe a to tym ze je uspora aspon 1l voci papierom … v papieroch je uvedene ze na 100km by mala mimo mesta papat tak 7,5l … no to by som musel ist vkuse tak 60 alebo 150… dokonca som ras spravil pod 6l ale to som uz raz pisal sami zda …

Hlasoval som za možnosť č. 2 z dôvodov, že štandardne jazdím plynule 120-130 km/h, avšak najmä v čase predbiehania keď sa to dá, tak zrýchlim automaticky na 140 km/h a keď predbieha takpovediac celá kolóna, tak zrýchlim aj na 160 km/h. Nad túto rýchlosť nejazdím, aj keď, samozrejme, niekoľkokrát som si to vyskúšal na nemeckých diaľniciach a hlavne keď som mal BMW, tak som išiel nad 220 km/h, potom ma to prestalo baviť, lebo si to vyžaduje non-stop zvýšenú pozornosť. :bulb:

Ja jazdím 60/100/140kmh… myslím, že je to optimum, takže pokuty nedostávam. (Akurát na obchvate Bratislavy ma žiadny debilný predpis o “diaľnici v meste” neprinúti spomaliť z normálneho diaľničného tempa. Tam som policajtov našťastie ešte nestretol.)

Ja sa raz sám budem premávat 300 km/h, .. niekedy to skúsim. :wink:

Dneska po dialnici ešte nejazdím .. po cestách do 90 km/h. :wink:

Ale na testovacích dráhach alebo okruhoch som už išiel aj cez 200 km/h, ale na to ešte nemám aby som tak jazdil ani na tých okruhoch ..

Vacsinou idem 140km/h ale ked sa ponahlam tak 150 max 160km/h( a to je malo kedy)
Jedina vynimka je Nemecko tam aj 190km/h.

120-140, ked sa ponahlam alebo si nedam pozor tak do 160. V Nemecku do 160-170, skusal som aj 200, ale to uz som sa necitil prilis bezpecne, hoci to bola prazdna 3 prudovka.

Záleží na to s čim jedu, jak pospíchám a jestli je nafta placená ze svýho nebo ne. Faktem je, že kompromisem mi vychází, že na dálnici pod 120 jezdim nerad. Tim samozřejmě myslím pokud to dovolují okolnosti z hlediska provozu, počasí atd.